Monday, May 31, 2010

kentot !











:)








pasti ada y ckp.. *tak senonoh btoi tajuk ni...ha3..wat ever la ea..kisah kali ni agak lucu..dan y paling memalukan dlm hidup ni..wawawaa...apa y terjadi dong..?? ok kisah bermula .. sy,moy,epa,kyna,isma n eyka..rancang nak hangout bersama..tp apakan daya..hanya sy dan moy jey dpt hadir..y len terlalu byk komitmen y perlu di laksanakan terhdp anak2 mereka..




hahahaa.... :p seperti y di rancang hala tuju y perlu di carik adalah MID VALLEY ... mmndang kan ary ni adalh ary isnin..semestinya jalan akan JJJJJJJEEEEEEMMMMMM berjeler-jeler..




so pnyelesaiannya adalah RAPID KL bus.. hahhaha..cepat lg pantas..*padahal da lama tak nek bus..rindu seh..bermulalah perjalanan sy menaiki bus rapid k.l setelah sekian lama tidak menaiki bus..hahhahahah.... bukan ni y nak diceritakan..setelah bla..bla..bla..*pndekkan cerita coz mata da ngantok..




time nak balik tu..hujan lebat..lepas je berpisah ngan moy kat stesen KTM..sy ternmpk 2 org mamat y agk encem sedang snap pic mgunakan camera DSLR..fuuuuhhhh..bergaya sungguh gaya mereka...




sememangnya sy y tgh meroyan terhadap DSLR ni merasa cemburu melihat aksi2 mereka itu..




hahahhaha.. ;) kata org malang memang tak berbau... ary y ckup indah ni di setakan sy y cukup dikenali sebagai CROCS PINK telah terjatuh terduduk di hadapan 2 org mamat tadi..ni sume gara2 jalan y licin akibat hujan y lebat..apa y lucunya..ketika jatoh tu...satu bunyi y tak sepatotnya keluar telah sy keluarkan iaitu PPPPPRRRRRROOOOOOOTTTTTT !! hahahaha.. :).... *plz klu bace ni jgn gelakkan sy coz sume family sy telah gelakkan sy tahap gaban ketika mdgr cerita ni..




tu dia..sy telah TERkentot di hadapan 2 org mamat y sedang pegang DSLR..adooossshhh..malu giler time tu..ngan muka selamber lg tak salah..sy pon bangun n terus ke stesen bus..klu la mamat tu kenal sy..aduh hai..sungguh memalukan kot..selamat tak knl...hahahhaha...itulah cerita sy tentg kentot sy y sgt kuang ajar...




hehehehhe....



*pasti mamat ni tak tahan bau kentot sy an..


he..


:)









p/z : sy tak moh lg pndg org y tgh pegang DSLR.


sy takot sy TER****** lg..


hahahhaha..


Thursday, May 27, 2010

kahkahkahkah..





:)

tvm..

kerana panggil saya GARFIELD y GEMOK..

tvm..

kerana bagi pic ni kat email saya..

tvm..

kerana telah bagi nickname baru pada saya..

tvm..

kerana selalu pelok bear tu..

tvm..

sebab suka buat saya sakit hati tahap gaban..

tvm..

K . A . M. U !

*SAYA AKAN BERIKAN NICKNAME JUGA ..
SO BERHATI-HATI SARIP DOL !



GEMOk + GEMOk = MoMoK





saya da +++ gemok !



aiyoyo..









DIET !


hurmm..

gemok ?

salah ke??

tak lawa ker??

burok ker??

macam mana nak kurus klu da MEMANG gemok??

funing la...

sana cakap..

"ya allah bella,makin gemok sekarang.."

sini cakap...
"kenapa makin gemok awak ni ??"

situ cakap..
"jual lomak ke???"
*ayat y paling menyakitkan aty..









SALAH KE JADI GEMOK ??

klu sume orang nak kurus,


sape nak jadi GEMOK ??

klu sume orang nak kurus,

kesian orang yang jual baju untuk orang GEMOK..

klu sume orang nak jadi kurus,

sape nak beli ubat kuruskan badan...


ha3..



:)

saya gemok !

kerana itulah saya..

ha3..

berjaya ke saya menurunkan berat badan dan menguruskannya kembali ??

kita tunggu dan lihat...
*sy bukan nk kurus sgt tp kamu selalu ckp sy gemok.














*klu sy jd mcm ni..
adalah kita masih kawan lagi???
thinking .....

Tuesday, May 25, 2010

pagi ini ada hantu !



bunyi tajuk mcm menakutkan..
al-kisah bermula..
bila sy sebagai seorang ANAK DARA..
di alaf baru y serba-serbi moden
y acap kali bangun lewat...
he3..
:P
selalunya bila bangun pagi..
umah da kosong da...
sume da gerak g keje..
he3..
:)
dan seperti biasanya..
benda pertama y di capai selepas bangun tido y lewat itu adalah..
LAPTOP !
:)
he3...
tp ary ni tgh syok2 bukak fb..
ngan keadaan y tak mandi ni..
terbaring di atas katil y kurang sedikit empukk..
tiba2 ade terdgr suara org berborak di phone..
(dlam aty,mak ai,sape lak ni...kan sume da g keje...diam nabilah..
ko kene diam kan diri..
biaq dia menjelma...)
"hah,ckp nk kuaq ary ni..."
OMG...
rupanya...
PN SABARIAH SARYAN g keje lewat ary ni...
ffuuuuhhh..
lega...
wat terkezut je td..
he3.
:)
pastu tiba2..
"nak g IOI ary ni..
padini ngah sale...
he3..."
(muka tersengih mgharapkan di hulurkan sesuatu...)
lalalalalalalal....
*motif..tak de keje..
tgn gatai n meroyan nak updated blog pagi y
tak berapa nak buta ni...
he3...

Monday, May 24, 2010

SOAL dan JAWAB !

S : Jambang tu apa maksudnya>???

J : Jambang tu Jambang la..
S : Jambang tu orang ke???
J : Iye kot..
S : siapa Jambang tu??
J : Muisz kot...
ttteeetttt..
*RAHSIA TAU..
S : da berapa lama???
J : tak couple k..
*say NO to COUPLE..
S : terus kawin ea???
J : ade jodoh ade la..
*tak harap pon..
S : minat bola an..
J : iye..
sgt minat..
dari kecik lagi..
*minat azzman adnan y kini da boroi..
he3
S : kenapa minat ?
J : Pemain bola hensem2..
cool..
macho sangat..
*sebab dah minat bola..
minat tu datang tanpa paksaan..
S : dengan sape selalu tengok bola?
J : En Mustapa B Isa
Muhammad Alif B Mustapa..
tp selalu gadoh bola ngan orang len..
S : bergadoh bola??
siapa???
J : yupz bergadoh berkisarkan bola..
hurm..
'arwah' PUTERA 1B ..
S : PUTERA 1B tu apa ?
J : banyak sejarahnya...
he3..
:)
S : tak menjawab soklan...
J : ske aty la..
blog sy an..
la3..
;P
da la..
sambung next episod ea...
hahaha...

kedegilan itu !

kerana kedegilan itu..
untuk melawan segalanya..
masih ingat lagi kata2 DR SAFURA..
dari pusat kesihatan UiTM MELAKA...

"maaf ea..dari apa y saya lihat..
pinggang awak ni da di jangkiti kuman.."

sungguh tak percaya akan terima berita seburuk ni..
tatkala semangat untuk menghadiri diri ke
LATIHAN INTENSIF BAKAL KOMANDER
berkobar-kobar...
*ya allah berikan hambamu ini kekuatan menghadapi dugaan ini..



hari demi hari..
waktu yang di tunggu tiba..
latihan di laksana seperti yang di rancangkan..
akan tetapi..
masuk je hari ke-3...


*pusat kesihatan UiTM Melaka..
"berdasarkan rekod awak ni..
rasanya baik awak tarik diri je dari komander ni awal2..
tisu kaki awak tu da terkoyak..
saya takut lagi terok jadinya nanti..."


kenapa dugaan ini perlu hadir...
adakah di sebabkan KEDEGILAN ITU ???

Sunday, May 23, 2010

KESAKITAN ITU !

:)


manusia acap kali leka dengan keindahan dunia ini..di kala kesakitan datang..baru lah manusia tersedar bahawa..akhirat itu pastinya ada...aicheett....berbahasa lak malam ni...hu3.. ;P kiasan je td...act baru je lepas bace blog MJMA POYO...sedyh blognya..berkisar 1000 persoalan y byk mjadi tnda tanya...tulah dia MJMA POYO....he3.. :) *klu kamu terbace ni...ampoon ea MJMA POYO...


ary ni melawat wan (panggilan utk nenek) di ospital..ramai2 berkampung di bilik U1213 PPUM...kecoh sumenya...SAH ! wan telah di sah kan di jangkiti virus TIBI ! kesian ! patot ler wan selalu sakit.. apa y ingin di ceritakan adalah...PENDERITAAN DI KALA KESAKITAN !



masih segar lagi 14/12/2008...tarikh keramat dalam hidup ni... kesakitan y melampau telah berlaku...bergerakkan y terbatas...sana sakit..sini sakit...sumenya sakit..segalanya sakit..tidak ada satu pergerakkan y manpu di wat...sakit teramat la sangat :( SLIPPED DISC tu y doc mnpu ckp.... hnya ALLAH je y thu perasaan ketika itu...betapa sedihnya..nikmat hidup telah di tarik sedikit demi sedikit...itulah y pasti...


*stop here...

Saturday, May 22, 2010

KALI KE-2 KEBODOHAN !


tak tahu bagaimana mahu mulakan...





KEBODOHAN diri sendiri...




kali ke-2 ..



sy kehilangan sesuatu y AMAT SANGAT...




DI SAYANGI !




* ya allah berikanlah kekuatan pada hambamu ni,

sesungguhnya aku hanya hamba mu yang lemah ya allah..



sy telah kehilangan JAM y sgt sy sygi...


selama 5 TAHUN ..



sy mbawanya kemana2...



susah senang..




kami bersama2....



tapi sekarang..




dia telah pergi meninggalkan sy..




pergi selamanya...




:(




S.T.O.P !



*tak mnpu utk teruskan..

(air mata da mgalir laju)