Thursday, October 21, 2010

JUNIOOORRR sem 1 !

Hello...
Ah lan wa salan...
Assalammualaikum...
Rindooo...sangat amat rindoo wooo..  hurm...apa kabar ea kamu org sume..mesti terasa.. mcm da tak nak updated je blog ni..ehehhheheh.. :P soorrrrryyy sgt amat sangggaaatttt...
Sangat teramat BZ... sibuk ngan itu..sibuk ngan ini... kirenya,sibuk jela memanjang..
Ok,class utk sem ni da berabuhkan tirai.eh,macam silap je..silap2..suda tukar la..
Class utk sem ni telah melabuhkan tirainya..*aiyooo..da habis part3??copatnya... TAKUTTT !
Hah ,korang..adik2,part 1 y sibuk sgt tny..
“bila AKAK nak updated blog...”

Ni hah..den mengUPDATED blog utk hampa...*lawak la korang ni..adoyai..
LAWAK, LAWAK , LAWAK ... nak tany la.mane korang dpt idea nak panggil sy..

AKAK SAHSIAH RUPA DIRI !

Addooossshhh..*tak de name y cute lg ker?? Da nama pon dak part 1 an...sumenya nak di panggil akak n abg..alahai syg oi..beza umur setahun dua je kot..apa ada hal.pggil nama suda..
Ni ber AKAK2 bagai..adoyaiii..  LAYAN jela ea.. hahhahaha.. ADIK2 part 1 and ADIK2 pra-dip,klu jumpa sy tu,tak yah la ea..panggil akak KOMANDER o AKAK SAHSIAH RUPA DIRI...pnggil nama sy cukup ! NABILAH BT MUSTAPA...

Ok, part 1 lg.cerita tntg korang,sampai suda kot tak berhenti gelak.Ok ,alkisah begini.. Ade la se-ary tu an.sy ngah OTW nk ke kelas ni..muka confdnt jela..*tak silap time tu ngah pakai baju blok ..tiba-tiba..

“ Kak, bila akak FREE ??? “

*dalam aty.ni dak koko group aku ker ekk???confius...

Sy pon “ awatnya ??? “

“ Bila kita nak men futsal same2, kak ??? ckp nk men same2... “

MEN FUTSAL SAME2 ????..addohh.susah la klu ramai sgt kenal ni.korang memang la ingat sy, tp sy kene ingt ramai org.sooorrryyy sedara..kamu dak Pra-Dip an...????

Jawapan selamat..

“ Sy turun time sabtu pg je... jom la.. kat pdg atas..”

Mereka

“ alah akak ni, men ptg la..pg susah nak bangun kak...”

Sy “ nasib la..ptg n malam siswa ramai la...sy ni PEMALU..” 


Ffffuuuhhh....korang ni.beragak la wei.nak tegur sy tu pon,jgn la time sy nak g class..time jumpa kat cafe ke, kat gym ke , kat unit sukan ke...ok la..ni kat TENGAH2 jalan tu gak korang nak berborak ngan sy ea... 


Alkisah ke2...

Kat JAMBATAN.* time ni nak g library..

Tiba2..

“assalammualaikum PUAN...”

Oooppppssss...sy pon,

“ waalaikumsalam, maaf ea.sy TAK KAWIN lg..”

Mereka..

“maaf komander.. assalammualaikum CIK..”


Sy pening pale da...

“Maaf, sy belom pegang KOMANDER MADYA lg,tak perlu berCIK ngan sy...”

Mereka pandang sy dgn pelik sekali..hehhehehhehe..maybe mereka juga tak fhm..di dalam organisasi KOMANDER KESATRIA...sesiapa y berpangkat KOMANDER MADYA ke atas sahaja..di panggal nama, akan di panggil CIK...so, sy belom manpu lg ke tahap tu sedara. Y pelik lg musykil tu.y nak tegur sy tu,sume siswa..hello, SISWI..awak sume takut tegur sy ea??
Sy tak MAKAN org la * sy ske AYAM GORENG KFC Masjid Tanah ! 

Alkisah ke3..
*kat gym..time training...

Sy “ eh awak,patner ngan sy ea...”

Siswa 1 “ ok,tak kesah ke?”

Sy “ ok je...”

Kick pnye kick..aiyooo.kuat btoi mamat ni kick bdn sy..*sakit woooii..agak2 la kick time training wei..eerrhhh...

Sy “ awak kick kuat2 ni sbb geram ngan sy kat padang kawad ker ? “

Siswa 1 “ ya allah,komander ke??sssooorrryyy kak...sooorrryyy..sakit ker??
Matilah aku..”

Hahahahahha..  tahu takut.korang ni,sy masih lg student UITM MELAKA sama seperti korang sekiranya..sy tidak berada di padang kawad or pakai pakaian rasmi komander.ni, sampai ke luaq padang kawad korang nak takut ngan sy awatnya??peliak la..

KISAH SEDIH !!!! :)

SAYA CUCU YATIM sekarang..!
Sehari sebelom umat islam meraikan kejayaan berpuasa dan menyambut bulan SYAWAL...
Sy telah kehilangan seorang y saya sayang..iaitu WAN sy..*nenek la...Wan memang da lama sakit...nak ckp sakit pe tu susah sket la..biasalah an orang tua2...hurm..pastinya,last sekali sebelom wan sakit,doktor sahkan wan kene TIBBBIII...nampak remeh,tp penyakit ni leh bawak MAUT kot..hurm...sedyh wei..sangat sedyh...belom pena lg kehilangan org y kita sangat sayang..ni first time la katakan...

first nak cerita tntg KESETIAAN y atok tunjukkan..
Saya sangat berbangga mempunyai atok seperti beliau...KASIH SAYANG,CINTA dan KESETIAAN beliau sehingga wan menghembuskan nafas y terakhir....atok y jaga wan sepanjang 4 bulan wan terlantar sakit tanpa boleh bergerak...*Adddoooohh,bahasa den sangat dahsyat lorh...hehehheheh.. 

Atok y tukar lampin wan..atok lakukan seorang diri..tanpa bantuan ahli keluarga y len...malah saya,y cucunya pon tak di benarkan..ingt lagi,time tu,saya baru sampai dari melaka...singgah umah atom dulu..sebab nak jengguk wan..RINNDDDUUU wei...sangat rinddduuuu...lepas da tgk wan..belai tangan wan...saya kuaq sat...duduk kat ruang tamu...ingt nak bace surat kabar dulu...tak lama lepas tu,atok kuaq dari bilik dan terus ke dapur..ingt atok nak wat apa la an..so sy duk diam jela dulu...tak lama lepas tu,atok bawak sebezen air and tuala..ingt nak tolong la pe y patot an..tp belom sempat nak masuk bilik,atok da kunci pintu dari dlm..so fhm la di situ.. atok tak nak ade y bantu..

Pernah sekali tu,nak wat kenduri kat perak.Atok y rancang nak wat kenduri..yela,rumah baru siap an..cadangnya,raya taon ni,nak beraya ramai2 ke perak.yelah ,taon lepas da merasa beraya di melaka ,taon ni perak la plak..lama da tak mai perak tu..cian rumah tu..
hehehehhehe...  so,abah ajax atok balik an,y anak2 pompuan tak yah la balik perak,tapi time tu,aku ngan arif ngah jaga wan.wan suh aku pggl an atok ke dlm bilik..sumpah tak tipu,time tu syahdu sgt..wan tak nak berpisah ngan atok..wan nagis..dia nak berada di sisi atok.. wan cakap,ajalnya tak lama lg,so dia nak bersama atok je...klu korang y bace ni ade kat situ,pe y korang rasa???? Sedih sgt..mengalir kot air mata ni tgk .. atok setia di sisi wan..betoi kata arif, ni la namanya cinta ke syurga..

Nak teruskan cerita lg berkisar atok ngan wan.terpulang la korang nak baca ke tak.tp serius intipati kali ni agak membosan an.. klu korang sume nak tahu an,selama ni , atok ngan wan selalu je bergadoh..yela,sorang peel len sorang lg len..asyik ber telagah je la.. *eeh,ber telagah??betoi ke perkaraan ni???confius ...  setiap kali dtg umh atok,ader je bnd y di perdebatkan..kkdg2 sweet je tgk..hahahahahhaa....nak kawin nnti,nak carik y mcm atok la.. kasih ke syurga *bak kata arif la..sengal ! bukan nak puji melimpah ruah. Tp btoi pe,zaman skrg bukan senang nak cari lelaki y baik.y betoi2 sayang kan kita sepenuh hati..tetttt.. * bercerita tntg pglaman sendiri ker??wawawa...tp serius la..y ckp ske,minat,malah ade y berani sgt kata “SAYA CINTA AKAN AWAK “ pon same je..lama2 cinta tah ke mana..sumenya hilang je sekelip mata...*adddooosssshhh terasa2..!klu y bace ni di kalangan y pernah katakan ayat keramat tu,sorry babe,bukan niat nak perli2 pe tp berkata bnd y benar je ! huhui...  sampai suda pon bercerita tntg cinta ni tak ke mana.. wwaawawaa....

Dulu time balik dari asrama,arwah wan selalu masakan kari utk sy..sy ngan abah mmg ske GILER ngan kari..tak tahu la nape..then sy sangat la GILER JUGA kepada SAMBAL SOTONG ..SEDAPPPPPPPPP HINGGGA MEEENNNJILLLLAAATTT JAARRRII !!!
Mmg sebab sumenya sedp,tu y badan ni jd mcm ni ,hah,...lalallalalala..*GEMOK !.. 
Wan ske masak makanan kegemaran sy,tp masih ingt lg..time tu kecik2 au,ngah cabut uban2 y gatai kat pale wan..tak silap time darjah 3 0r 4 la..mse tu masih rapat lagi ngan ABG IMAN .(sepupu ) ...tp pe org ckp..memang rapat sgt2 la ngan ABG IMAN.pastu an,Wan ttibe je ckp.. da besar nnti jgn kawin ngan sepupu o sedara..nnti otk anak tak berkembang..pastu an abg iman ni pndg jela sy...sy pon ngan selmber ckp r “dgr tu,jgn kawin ngan kita,nnti anak abg imn tak pandai..”hehehehehhe..gelok bosar abg iman pastu...tu la kngn dari kcik smpai besar y sy susah nak lupa..(ea wan, kak yong tak akan kawin ngan sepupu o sedara..kak yong ingt kata2 wan...nnti kak yong carik org y bukan sedara ea...)even bukan wan y jaga sy dari kecik, tp kasih sayang y wan bg sgt cukup utk sy..dulu an,masa kecik.saya nak sgt jadi peguam tp an,wan ckp JANGAN ! kkdg2 duit y peguam terima ni kita tak tahu sumbernya dari mana...
Memandangkan sy,budak y mendgr kata...sy ikotkan jela..so bertukarla cita2 menjadi arkitek !
 lalalalalla * y bace ni,msti ckp.. “ tp skrg da berubah,bukan arkitek tp.......” hahhahahaha..
Bercita2 mjadi ISTERI Y SOLEHAH.... amboi...!

photo pnye HALL !!

Mengeluh dan terus mengeruh.. sumpah sangat sakit aty..time ni lak la..phone tu nak rosak,..
Aiyoyo...WHAT THE SH*T ??  * jamabng jage bahasa anda ! sumpah wei, geram giler... da la mata ni makin ary b+ kaburnya... ni + lak ngan kerosakkan phone y sangat2 melampau... adooosshhh.. sumpah geram bangat2....
Nak pikir phone, spek , dan y paling teruja tu... buku photo y kat THAI KUANG tu... adoooossshhh... baru plan nak wat sekatan makanan sebab nak beli buku tu... mahal kot... buku nipis je tp harga... mak ai... mencecah 3 ANGKA tahu ! hurm... ni la nasib klu teruja sangat nak jadi dewasa.. berdiri di atas tapak kaki sendiri tnpa bantuan keluarga... hahahhaha..  perit bhai ! PT dapat berapa je.. nak wat tu la..nak wat ni la.. mane wei nak carik duit ni??? Aiyoyo... simpanan ?? oh tidak la... tu utk di gunakan time nak kawin nnti... kahkahakhakah...
GILO ko jambang,....  tak la... duit simpan se eloknya tak moh la di usik.. mane tahu time akan dtg, duit tu sgt di perlukan ker... wawawawawa..... auh.. kene kuatkan semangat ni... tak le la nak men beli o bedal je...

awal seeeemmmmmmm !

Permulaan y indah adalah keseronokkan membaca !
adakah itu benar atau mainan semata?? Ceh..siot je an !
ARAB dan ARAB... !
Kayfa haluka ??? ana bi khayr wa al-hamdulillah !
Sesungguhnya bahasa syurga itu sgt la indah !
Ok...
Utk sem ni,bahsa ke-3 y di pilih adalah ARAB !
Kenapa ? mengapa ? dan bagaimana ?
Jawapannya adalah !!!! tttttteeeetttttttttttt, sy mau jawab !


PIKA “ ayah aku cakap,bahasa arab bahasa syurga “

LISA “ bella, bahasa arab tu bahasa al-quran “

NIA “ senang kene soal nnti dowh...ko an byk dosa “

ADAM “ lek r, arab je pon ....”

HAIRIL “ Arab ??? duit bhai ! “


Huh.??? Sume jawapan y menyakitkan aty...maybe PIKA je kot y leh pakai * pasti dia kembang giler bila bace ni an..hah,stalker sy la tu an..an..an...
Hurm... ISLAMIC BANKING ????
Susah wei..tp “ YAH ! NABILAH BT MUSTAPA PASTI BOLEH BUAT !”
*semangat giler...hahahahhahah
Di sebabkan kos ni la, sy bertukus lumus untuk merealisasikan impian ! KERJA DI DUBAI !
Hah??? DUBAI ??? wahhhh ... serius, ni la y sy cubakan, mencabar diri sendiri... Setelah
Apa y di rancang tak menjadi kenyataan ! bukan tak menjadi tapi saya sendiri y tak beranikan diri... bukan takut tapi, eeerrrhhh, da la,malas nak citer panjang da..... sume tu da lepas pon an..
So diam jela ! itu lebih baik kan....!

Tetettttt..
K la..
Time is masa...
Out dulu babe..
Esok class eco ma..
Pg2 buto naw..
Wawawawawa....
dadadadad