Sunday, September 4, 2011

PERCAYA PADAKU ~ ~ ~


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku



hanya di KAU ~ ! !


kemarin ketika seorang teman bertanya

‘apa yang kau rasa saat jatuh cinta’

kujawab ‘aku tak mau jatuh cinta’

‘kenapa’ tanyanya lagi

‘kerana aku takut jatuh’ jawabku

‘kenapa takut jatuh’ tanyanya kemudian

‘kerana aku tau aku tak manpu bangun lagi’ jawabku sambil berlari

ketika debarannya bergemuruh

lalu gelegak rindunya hingga menggunung

setangkup air mata tak cukup membasahi

ketika hati mulai mengering

oleh rindu yang tak sampai

dan alam amat senyap

angin pun tak berani berlalu

ketika raga bersentuh

dengan listrik berkekuatan lebih dari ribuan volt

tak ada kata-kata

selain melepaskan rindu

hingga melepaskan orgasme energi

yang semuanya membuatku lelah

dan ku tak mahu berkubang dalam KECEWA

‘aku takut jatuh cinta lagi’

itu saja

C i n t a ~ ~

Ya Aziz..........
Jika Cinta Adalah Ketertawanan
Tawanlah Aku Dengan Cinta Kepada-Mu
Agar Tidak Ada Lagi Yang Dapat
Menawanku Selain Engkau

Ya Rohim..........
Jika Cinta Adalah Pengorbanan
Tumbuhkan Niat Dari Semua Pengorbananku
Semata-mata Tulus Untuk-Mu
Agar Aku Ikhlas Menerima Apapun Keputusan-Mu

Ya Robbii..........
Jika Rindu Adalah Rasa Sakit
Yang Tidak Menemukan Muaranya
Penuhilah Rasa Sakitku
Dengan Rindu Kepada-Mu
Dan Jadikan Kematianku Sebagai
Muara Pertemuanku Dengan-Mu
Ya Robbii..........
Jika Sayang Adalah Sesuatu Yang Mempesona
Ikatlah Aku Dengan Pesona-Mu
Agar Damai Senantiasa Kurasakan
Saat Terucap Syukurku Atas Nikmat Dari-Mu

Ya Alloh..........
Jika Kasih Adalah Kebahagiaan
Yang Tiada Bertepi
Tumbuhkan Kebahagiaan Dalam Hidupku
Di saat Kupersembahkan Sesuatu Untuk-Mu

Ya Alloh..........
Hatiku Hanya Cukup Untuk Satu Cinta
Jika Aku Tak Dapat Mengisinya Dengan Cinta Kepada-Mu
Kemanakah Wajahku Hendak Kusembunyikan Dari-Mu

Ya Ar-Rahman.........
Dunia Yg Engkau Bentangkan Begitu Luas
Bagai Belantara Yg Tak Dapat Kutembus
Di Malam Yang Gelap Gulita
Agar Tidak Tersesat Dalam Menapakinya

Ya Ar-Rahhim…….
Berikan Alas Kaki Buat Hamba Agar Jalan Yg Kutapaki Terasa Nikmat
Meski Penuh Dengan Bebatuan Runcing & Duri Yang Tajam
Hamba Sadar Semua Ini Milikmu Dan Suatu Saat
Jika Kau Kehendaki Semuanya Akan Kembali Jua Kepada-Mu

JUNIOR PART 1 KESAYANGAN sy ~ ~

Utusan kepada : Junior Part 1 . .


Sebelum kata2 kasar daripada mulut ni terkeluar , sy nk MINTA MAAF

dlu ea . . maaf sangat2 kerana apa yang bakal sy katakan , myb akan

menyingung perasaan awak ea, JUNIOR PART 1 kesayangan sy . . awak,

HEBAT dlm mcri sgla maklumat mgenai diri sy . . tp apa yang mendtg

an kekeliruaan dlm dri sy . .awak ni . . .sebenaqnya . . .minat kat

ABG FIKRI awak tuh atau awak berminat nak tahu Tntg SAYA ? ? ?

sy pergi mana , dgn siapa , apa sy buat, SUME awak nak TAHU ? parah

la mcm ni . . .sy ni PENJENAYAH ker y perlu di perhatikan setiap

masa ? ? bukan stakat dlm UiTM shj . . tp kehidupan luaq sy pon

awak boleh tahu , HEBAT ! ! sowie la part 1 , sy bukan apa . . .

sy RIMAS , PENAT , MELUAT dgn apa y awak buat ! FAHAM ?! FAHAM X ?!

selagi boleh sabaq, sy akan sabaq . .tapi kali ni mmg da tak sabaq

na . . . hilang akal ke apa , awak men sedap mulut ckp KAZEN sy y

PEREMPUAN tu ialah BOYFRIEND sy . . .Ggggggrrrrr . . . sy belom GILA

nak bcinta ngan KAUM seJENIS la . . walau tak laku mcm ner pon sy

ni, utk bcinta ngan kaum SEJENIS adlh tidak same skali . . sy tak

BUTA tntg agama ea . . awak minat abg fikri , kenapa sy y sering

diperhatikan ? ? Secara UMUM nya, sy menegaskan SEKALI lagi ,antara

sy, NABILAH BINTI MUSTAPA dan KHAIRUL FIKRI RAZIN BIN ABU SAMAH

tidak mempunyai apa2 hubungan melainkan seorang SAHABAT SAHAJA ! !

noktah ! ! tlg la faham . . jgn mghantui sy dgn bayangan dia boleh ?

awak boleh menimbulkan sesuatu y tiada kepada ADA , FAHAM . . .?

secara jujurnya, ni la pertama kalinya , sy merasa sgt TAKUT utk

rapat ngan JUNIOR . . lepas ni, klu awak terjumpa saya sekitar

SHAH ALAM , PUCHONG , PETALING JAYA , BANGSAR . . .jgn HANTAR SMS

kepada sy LAGI ~ ! sy tak nak ada apa2 HUBUNGAN dgn awak . . . !

awak sgt MENGECEWAKAN sy wahai JUNIOR PART 1 . . .



sekian , SENIOR PART 5 ! !

Wednesday, July 27, 2011

N . I . Z . A .R ~ ~ ~

BUKAN LAH AKU SENGAJA MENLINGDUGI RASA DI JIWA,

NAMUN BIMBANG DIRI KAN TERLEKA,

HANYUT DI BUAI ANGAN DAN MIMPI INDAH,

HINGGA TERABAI SEGALA CITA,

SEDANG KHAYALAN TAK MENJANJIKAN,

SEGUNUNG KEBAHAGIAAN ,

SEBAGAI MAHAR HANTARAN…

Wednesday, June 29, 2011

ENTRY milik FIKRI shj ! !

Salam…da lama an tak update blog ni …serius sgt amat MALAS…yes ! M.A.L.A.S ~!
Nia, u r rite . . .i bestie y sgt tidak BAIK + teruk giler an ..( muka seposen jer ) thankz Nia… Even I bestie y teruk pon, u masih lg ade di sisi I . . .LUFVE u . .. hihi …  eh…sat na…this ENRTY not 4 u la wahai Cik si Cantik Manis Nia . .. (wah , nada memujuk…)ok, in my phone only ade 2 name FIKRI which is FIKRI (PAYUNG) n FIKRI HASSAN…n + FAKHRI S.ALAM… FAKHRI S.ALAM adlh kwn sy di Shah Alam..sekrg sdg melanjtkan pelajaran kat UM..yes..Fakhri, about 6-7 years da knl dia…gud frend…caring n paling penting…sgt berbudi pekerti..cewah..ok, tis enrty pon bukan nak cerita pasal FAKHRI..ni entry pasal FIKRI .! yess FIKRI ! ! !FIKRI HASSAN, I tahu ..u the best.u kwn y paling ceria, funny, caring n blablabla..+ u ni hensem , kacak ,n blablabla..hahahha..(kete u tu y buat u jd market )yes..btoi tu, Fikri..kata2 I ni cume nak memujuk u only ! ONLY ! I thu u touching ngan I,u anggap u’aollz sume da tak pntg dlm hdp I an…TIDAK ! SALAH ! ! skali jer u’oallz sume I da sayang..yess ! selamanya, I AKAN SAYANG ! yess, I thu , u TAHU kelemahan I apa an .. I paling lemah about PERSAHABATAN . . (laju plak air mata ni mgalir …POYO) Fikri, kita berkawan da lama…kita jd bestie pon da lama..u kenal siapa I, dan I knl siapa u..am I rite, dear ? ? mmg I ade rmai kwn kat UiTM ni, tp tak an same ngan u’oallz y I da knl sejak kecik ni lg..u lg fhm I, dan thu segala tntg kehidupan i..siapa I belom ni, dan siapa I skrg ... ingt an, lgu TENTANG BULAN, tu lagu milik kita,YESS..MILIK KITA…milik u, I, nine, nia, linda, dayah, fyi, amin… ary ni, 29/06/11 ..i sgt bz…So, lepas je solat maghrib, tilam , monyet n bantal busuk, mmg menjadi perhatian i..nak rest an minda n bdn y terlalu letih memikirkan segala jenis masalah n tanggugjawab y di amanahkan.. lepas tersedar around 10 mlm i dpt ur msg Fikri tp malang skali..msg tu I tersend kat FIKRI (PAYUNG)..yes.! btoi la tu., abg PM y femes time MDS ( cnfrm klu Fikri (payung) bce, tersenyum smpai ke telinga..) AMALAK..lupo nk kenalkan siapa FIKRI(PAYUNG) ni..ok, stop skjp..Fikri (payUng) ni..sy da knl time sukma dulu..eh, bukan ..!da tahu kewujudan Fikri (payung ) kat muka bumi allah ni sejak MDS lg.sbb campus tour banking ngan tourism wat skali dlm 1 group…so, time tu da prasan da dak ni cume tak knl jer…mula thu name dia n berborak time sukma..+ terus pggil dia payung..cox dia ske sgt bwk PAYUNG ke mana SAHAJA time sukma tu..hurm, hensem ?! bole la..cool jer Fikri ni..mcm cool blog tu..haish..tpi y best la tntg Fikri ni, dia sgt KEMAS . . .jarang nak jumpa lelaki y pengemas mcm dia ni..(klon kepada Aizat, y sgt PEMBERSIH tu ) mukin perkataan sesuai, metroseksual kot..pastu sgt teliti dlm stiap kerja y di wat..+ suke gak dia layan bnd remeh like MELECET tu..hahhahah..( seperti y sedai maklum, Nabilah Mustapa bukan jenis y ske bnd remeh2, tak kuasa nk melayan )..hurm, tak thu apa y menarik sgt tntg Fikri (payung ) ni sampai ramai gak y minat + admire kat dia…MARKET giler aw mamat ni…UNTUNG awekz dia…jalan sbeleh msti bangga an tgk gegurlz lain pandang jer kat dia..tp nasihat utk adik2 tu …kita nak pilih seseorang y istimewa dlm hdp ni bkn berdasarkan paras rupa dek oi..tp keimanan n ketakwaan y mereka ade..sng cerita, pggang agama mereka..sbb, bila da kawain nnti, lelaki ni y akan bimbing kita…klu dah kita pon kurang tntg agama dan carik lelaki y same gak..parah la….tp Fikri (payung ) ni insyaallah la..ok kot…kita tak bole menilai org dr luaran an….abah mara sgt klu sy menilai org hny dr pandgan mata kasar….wahhh….ni suda melalut…ok, tu jela tntg Fikri (payung) kita berbalik ke pada cerita asal..lepas tersalah send msg tu, malas buang masa, terus call Fikri Hassan ~ “yess, Fikri..terkejut bukan..ttbe jer phone u berbnyi time2 genting mcm ni…hope segala y I da terang an dgn jelas dpt u terima ngan aty terbuka ..”After call..bru teringat..OMG…baju y I sidai td da terkene semburan nyamuk..so, kene la basuh balik baju tu…n terpaksa la berulang ke Tun Kudu utk membasuh baju…sampai kat level 11, ternampk, siswa ade kat mesin air gedegang tu..‘alamak, MPP la plak ….”Ok, relax jer..nek atas balik..lepak bilik n settle an kerja2 dulu..tgk jam da dkt kul 12..so, cnfrm MPP da balik…bole nak g Tun Kudu ngan AMAN…tp MALANG 1000x MALANG….time nak balik ke Tun Senaja, ttbe jer kat tangga Tun Kudu tu, FIKRI (PAYUNG) turun ngan langkah y sgt tergesa2..tahu x perasaan mcm ner time tu?? Terkejut, tergamam, terkaku…+ cnfrm la malu..time tu tak pakai tudung kot… Dlm aty da pk sumthing y buruk la..asal plak mamt ni masuk blok siswi..apa dia wat ? sumthg y tak baik ? haish, aty manusia an..selalu terlintas bnda2 y tak elok..klu ade problem y memaksa Fikri (Payung ) nek kolej siswi pasti de bnyi visel tp ni x de pon…tp rupanya ade budk kolej Tun Kudu kene hysteria..OMG…So, conclusionnya..after this…even nak pi basuh baju kul 2-3 pgi kat Tun Kudu, Nabilah Mustapa…awak kene PAKAI TUDUNG thu ! ! aurat kene jaga ! ! mahkota utk belaian suami awak nnti, adlh rambut…haish ! APAKAH ini ? S.T.o .P . ! ! ! So, ni la dia ENTRY pasal FIKRI ! gabungan FIKRI HASSAN (y sy perlu pujuk..) + FIKRI (PAYUNG )…Out..utk ketenangan diri..wahh..skrg telah tima masa dan saat y sy tggu2…..Kepulangan BELIAU ke MALAYSIA membwa senyuman di HATI…(waaahhh, ayat mcm tanam bunga…)

Thursday, April 28, 2011

:((((((

Ya Allah, kuatnya dugaan yang engkau berikan...

Sesungguhnya, aku hanya manusia biasa..

Yang lemah, ya allah....

Jauhkanlah aku dari segala marabahaya....

Hindarkanlah aku dari sebarang penyakit....

Amin....

SY DA TAK LARAT NAK DGR . .. . . .

Doc ~~~

“ Nabilah, lepas ni makn ubat ni..lepas , tu telan ubt ni..bla..bla..n bla....

Ingt, Nabilah...jage kesihatan... Jangan makan n minum ikot suka...

Banyakkan minum SUSU !”

Cetttt ~ ~ ~ ~ ~

Ingatankan zaman tu da berakhir !~

“tu la Nabilah..DEGIL sgt an....PADAN MUKA KAU NABILAH BT MUSTAPA ! “

Abah...plzzzz...

Ckp ngan mak, tak yah la jumpa doc lg....

Kita amek ubt tahan sakit kat farmasi jela..

Plllzzzzzz......

“eh, sakit..awk mmg tak ske tgk sy senang ker hah ?? mmg ske tgk sy sakit je ker ???

Sy bru nak aktif dlm hdp sy..plz la..klu nak dtg pon, lepas sy berjaya bukak kedai photo sy sendiri...PLLLZZZZ...apa kata, skrg ni..awk g men jauh2 dulu..boleh la..boleh la ek....! ! !”

MOOD : muka seposen ..tgn kepit kat dada....muka pandang bawah..MUNCUNG ke depan...

Tuesday, April 26, 2011

sy EKCEWA dgn AWAK, FAHAM ! !


Alahai....

Awak......sy harap awak fhm ea....

Fhm apa y sy rasai....

Kenapa sanggup buat sy mcm ni ? ?

Sampai aty awak an...

Sy MANJAkan awak....

Sy SAYANGkan awak....

Sy belai awak tiap mlm...

Walaupun sesibuk mana....

Sy pastikan ade masa utk awk...

Tp......

Ni BALASAN awak ea ? ?

Awak ingat lg tak...

Setiap hari SELASA...sy pasti seronok utk bangun pg...

Hanya utk berjumpa awk di dlm class...

Sedangkan pada hari isnin, bukan main liat sy nak ban

gun ke class LAW...

Tapi, utk awk...utk berhadapan ngan awak...

Sy buang rasa MALAS sy...

Awak ingat la tak...

Masa sepanjang TEST 1 ary tu...

Pnye la sy cuak..takut.....

Tp akhirnya....keputusan dr awk..

Y manpu membuat sy menghela nafas lega..

SYUKUR sgt di pertemukan dgn awk....

Awk ingt lg tak..

Sy PUJI awk...

Sy ckp depan kwn2 sy...

Sy gembira sgt sem ni, sbb sy ade awk...

Awk pemberi semangat utk sy....

Awk ingt lg tak,

Malam tu sy PENAT SANGAT..

Sy ade meeting, ade kawad, ade mcm2 la...

Tp . . .. lepas settle an sume tu..

Sy jenguk gak awk...sy tahu awk kesorangan an...

Satu ary tu awk SAKIT...

Kwn2 sy sume, perli awk...

“byk sgt bace buku ni, tu y jadi mcm tu....”

Tak pe, sy diam je..sy senyum....

Hny awk dan sy je thu apa y terjadi an....

Pastu, ade 1 ary ni hujan...

Tapi sy nak pergi pasar....

Awk buat muka dgn sy...

sy nak pergi sekejap jer...

tp awk tarik muka MASAM..

sy tahu...awak tak suka HUJANkan...

nnti awk SAKIT lg...

Awk mmg ske ea tgk sy MENANGIS...MEROYAN kerana awak...

Awk thu an, sy pnye HARAPAN YANG TINGGI utk awk....

Awk la HERO dlm hdp sy...

Awk la stu2nya PENYELAMAT utk sy...

Tp rupanya..awak la GUNTING DALAM LIPATAN...

Apa awak nak, sume sy bg....

Tapi mcm ni kesudahannya...sudah la...

Sy hanya manpu berserah....

Biarlah segalanya TAMAT di SINI...

Sy da tak sanggup nak tanggung LUKA y lama...

Hari ni, awk btoi2 MENGECAWAKAN sy....

Sy PASRAH ! ! ! !

Klu kita terpaksa berJUMPA lg wahai MALAYSIAN ECONOMY....

Anggap la, kehadiran sy...antara RELA dan TERPAKSA ! ! !

SELAMAT TINGGAL MALAYSIAN ECONOMY ! ! !

(sambil serahkan buku kepada Zakiah ! ! )

Tuesday, April 19, 2011

ZZZzzzzZZZZ kroh..korh.,.kroh..


Salam sume..

Ecxited giler nak citer ngan korang ni...tgn ni ttp gatai nak menaip

Utk blog ni...even FINAL da dekat sgt ni...y sweet mcm nk po

tong kaki

Ni adalah kerana paper LAW adalah y TERAWAL ! ! ! ceettt..MANIIISSSS ! !!

Ok, sebenarnya . . bukan kisah final y nak di kabark

an....tp al-kisah....

ZULHIJAH ! hah, nak thu sape dia ? ? dia la kawan sy time

mengaji kecik2 dulu...

Hahahhha... kiranya, org paling HENSEM kat tmpt ngaji tu la...act, ade kisah tntg

ZULHIJAH ni .. . . tah mcm ner an, tgh2 study LAW ni..otak sy merewang teringat zaman kecik2...RINDU bangt seh ! ! (tgn nek atas, mcm bace ikrar ..pastu ckp “TAK TIPU “ )

J mula la sy bukak google image an search name “ZULHIJAH NOMI “ ...tup tup..ade kuar 1 pic ni...

Treeeennnggg.....

(hah, sah la..ni dia org y sy carik . .. ea..PASTI dia ! oppss,soory..sy curik pic awak kat google images )

Hahhahaha..... mengapakah sume ini SENANG sgt terjadi .... pastu belek2... pic y keluar tu dtg dr 1 blog pompuan..tak tahu la spe pompuan tu..y pasti entry kat blog tu wish bufday Zulhijah..yes, mane mukin sy lupa 15 / 8 ...tu bufday Zulhijah .hahhaha... pastu, sy click kat fb that gurlz y ade link kat blog dia..search plak frens dia kat fb ...sy y BIJAKsana ni taip la . . ZULHIJAH...treeenngggg keluar la 1 nama lg iaitu “ LcMerah Zulhijah “ pppeerrhhhh. . ..

Kenapa tak dr dulu lg sy carik dia ??hahahha..ok, click kat name tu then keluar MUTUAL frens... WHAT ??? ! ! ! kak POT pon frens ngan dia ??? mcm ner ni ??? kenapa tak dr dulu selongkar FB kak POT...cnfrm dr dulu da jumpa Zulhijah ni awal2 an... J

Cerita serba sedikit tntg kenangan masa kecik2 dulu ea. . .. . dulu Zulhijah ni, ramai peminat..

Dia tak la HENSEM mana pon sbnrnya tp BULU MATA dia tu y LENTIK sgt, oleh itu, nmpk la seolah-olah dia ni HENSEM sgt + cute ( muka nak muntah2 !) . .. so, bermodal ngan BULU MATA tu , dia antara JEJAKA y TERHANGAT DI PASARAN la ketika itu . . .hahhahah ..... masa mula tu kak ecah ( jiran sbelah umah merangkap kwn main pondok2 ) je minat Zul ni . .n Zul pon minat kak ecah . .( y Zul minat kak ecah ni, tak thu la btoi ke tak ekk..tp tu la kabar angin y sy dgr ..huhui ) pastu lak, kak lin..hah, kak lin ni mcm playgurl sgt time tu...dia ingt DIA HOT kot..hahaha..abg RAHIM dia nak (abg kpd kak ecah ), Zul pon dia nak .. . . hahahhaha..y sy plak, jd org tgh .. . dgq cerita sne..dgr cerita sini....hehehhe.. (hantu btoi time kecik2 dulu .. . .nakal nak mampuih sy ni ..) nak di jadikan cerita, ade 1 family ni pindh kat situ n sorang anak dia join ngaji kat tmpt kitaorg...name dak tu tak silap, NORMAHANUM tp kitaorg pggil ANUM jer.. Anum ni kecik lg time tu ( hahah, mcm sy da besaq sgt la time tu an... ) jarak antara sy ngan Anum, lbh kurang 3-4 tahun la... hah, lupa plak.. Zul ngan sy beza umur 2 Tahun.. Zul ngan Kak ecah 1 tahun jer...waaaaa.... J Anum ni pon minat giler TUUUT ngan Zul ni.. 1 ary ni timbul idea jahat . .. Anum ni, pantang org nak cabar dia..konon dia HEBAT sgt la..hehhehe..( klu la Anum tu bce,hahahha... ampon. Nom...nak bergurau je ni..hehe (muka tersengih ) )sy plan ngan kak ecah, balik ngaji nak lepak2 n dok borak2 sat kat kedai buku . ..ttbe je, time tu..Zul dtg kat kedai mkn depan kedai buku tu...maybe, dia beli makanan la kot an..tp time tu da habis ngaji pon... idea NATES da dtg...apa lg,sy la ckp ngan anum ...

Anum, tu Pijoi (nick name Zul ) ..gi la CIUM dia .. .kata suka. “

Y si Anum y pandai sgt ni, btoi2 gi CIUM si Zul ni..time tu, sy ngan Kak Ecah da mcm org gila di watnya...apa lg, berlari mcm org masuk acara pecut 100 meter . .heheheh... J

Lepas kejadian tu, sumpah ! tak cabar Anum tu wat pape da..tp malu seh ngan Zul ...dulu, Zul ni ingat sy ade hati kat dia kot ..tak thu la, mcm ner dia bole terpk mcm tu..maybe sbb sy mntak BIODATA n pic dia kot..(padahal biodata tu,org len y nak..di sebabkan sy ni muka tak tahu MALU, so dak tu mintk tlg sy jer.. alih2..Zul pk sy lak y SYOK ngan dia .. :P) .Hello bro, i mmg ske BERKAWAN + RAMAH ngan dak laki2 la...bukan ngan U jer k ... J setahun lepas tu, sy da tak ngaji kat situ lagi... masing2 da besaq (ceh, padahal bru drjah 6 je pon ) time tu BZ ngan class malam..nak UPSR la katakan an..hehhehe..ok la, tu la kisah tntg Zulhijah...setelah sy ADD dia kat FB...hrp dia cnfrm an la.. NAK BORAK2 cerita zaman KECIK2 dulu..hehhehe.. J sekian ...

Friday, April 8, 2011

klu baik sgt, ni la jadinya ! !

(mcm ni rasa sakitnya HATI ! !! )

Assalammualaikum...

Ea, hny di sini shj tmpat utk sy LUAHKAN segalanya....

“nana, awak ni baik sgt..sbb tu org ske amek kesempatan..” ~ moy . . .

Bukan sy terlalu baik tapi kkdg2 tak sampai haty..ok bukan kdg2..tp sememangnya..

Tak sampai aty nak MARAH , TENGKING , or BERBIDAS ngan korang . . .

Tapi INGAT , jgn korang y terkejut nnti, klu tgk sy MELETOP . . . Agak la sikit...

Kau HIDUP kat DUNIA ni bukan sorang2 tahu ! ( Nabilah nak kene lempang ke mulut tu...

Mak pesan apa )

Bila saya cakap....

“soory, tak dapat turun la...esk sy ade final ARAB, test , n assignment nak summit ...”

Korang akan ckp....

“hah, memang la esok , sy pon tak de FINAL , test sume...”

Tapi bila tiba masa korang lak....

Bila korang cakap......

“ saya nak kene balik la...baju, kasut sume tak kilat lg.....”

Saya ckp...


"sume pon same je, tak buat lagi...."

TAHU kan nk MARAH..nak TOUCHING sume ????


So, perasaan sy sape nak FIKIR ???? soory 2 say kawan...ILMU AGAMA y awak de rasanya

Lebih tggi dr sy...pengangan agama awak lagi KUKUH dr sy an...TAPI kenpa SETAN sgt

Awak Tu ??? hah, NABILAH BINTI MUSTAPA ! ssoory, kawan.... faham ! skrg da

FAHAM belom ??? klu da BAGUS ! ! ! serius bukan EGO tapi mmg nak EGO . .. yeeessss...

SY SEORANG YANG EGO ! ! ! puas aty ?? wat per nak bersuara ?? klu kata2 tu TAJAM

Macam Pisau ??? sy tak BODOH ! !sy tak nak sakit dan sakit kan org....so lebih baik DIAM !

Faham ! ! ! pastu MULUT awak tu...tolong la ea... MULUT sy ni, masih baik lgi...jgn ajar

MULUT sy JADI JAHAT . .nak AIBkan org...nak KUTUK2 or MENCACI org tapi VERSI

BAIK + BERLAKON ! ! faham ?? ! ! ! MUKA SUCI , tapi MULUT BAU LONGKANG !

Tak guna la KAWAN ! ! ! apa org cakap, MANUSIA BERTOPENGKAN SYAITAN ???

( NABILAH BINTI MUSTAPA, MAK CILI MULUT AWAK NNTI ! ! !) ok, MAAF ! ! !

Kenapa ??? kau tak perasan kan ??/ sbb kkdg awak pon kene HASUT ngan SYAITAN mcm

Ner sy jugakkan...ssssooo, da byk dgr tazkirah kat masjid sume an.. so, apply kan la ! !

PUAS ! ! ! sekian ! !

Thursday, March 31, 2011

DINNER D'BANKER'S




Salam 1 Malaysia dan salam 1 uitm..haihhhh...da mcm bg ucapan formal la plak..

Cehceh...ok, agak serabut ea, entry2 y lopeh...+++ keadaan y sememangnya TERkelam kabut..membuatkan sy rasa menjadi kabut....hahhahah.. J Nak cerita tntg DINNER y terakhir bersama Si baju MERAH..hah ?? faham maksudnya ??Hahaha...bukan tu motifnya, tapi...dinner pertama y di jayakan oleh majlis tertinggi fakulti . . .Yess...dinner pertama kami . .. .sy selaku pemegang portfolia exco sukan dan rekriasi, mngucapkan ribuan TAHNIAH kepada Majlis Tertinggi atas kejayaan anda dalam menjayakan MALAM ASPIRASI DAN INSPIRASI y berlangsung di A’FAMOSA resort.Awalannya nak habaq tntg trajedi jatuh LUNGKANG...yupppzzzz...hahaha..*gelak dulu !


(lebih kurang mcm ni keadaannya, tp time tu sy sorang2...so tak de la MALU sgt an...)

Tah mcm ner la, sy jatuh time lalu kat wing Palapes.. btoi2 depan masjid lak tu..ait....

NABILAH2.... “mcm la hang ni...”Pastu bila da mula majlis dinner tua an..si BAJU MERAH ni lambat masuk dewan..sy ingt dia da tak dtg la mcm tu...agak FRUSH ea di situ . .. . ok, selang 2-3 MINIT...treeeenggg... KETIBAAN si BAJU MERAH tp.....bersama Si baju MERAH dia. . . . .hahahah.... J


(hah, mcm ni gayanya.... L )

Tapi tu sume bukan ALASAN utk sy tidak ENJOY pada mlm dinner...hahhaha..

Biaq pi la..dia mai ngan sape pon, tak heran la...sy JUST mau tgk JAMBANG dia..

Ok itu sudah memadai .. . . hahahhaha...sepanjang majlis, tugas sy, snap pic org jer...

Yela, cita2 nak jd photographer an . .. BUWEEKKK ! ! ! J Dan y paling menyedihkan +++++ terkilan sedikit ialah, lepas balik dinner tu, sy dapat berita, kak NURUL KHAIRIYAH telah kembali kerahmahtullah pada ptg td...jam 6.10 . .. . sedyh sgt . . .. last jumpa n gurau2 ngan arwah time trip PMDS ke PULAU PANGKOR . . . arwah xcident di seksyen 2 shah alam... arwah kak nurul merupakan MPP di era TUNKU NASHRUL... sgt ramah dan baik aty...arwah byk mngajar sy erti mjadi wanita solehah.....Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah...~ AL-FATIHAH ~



Monday, February 28, 2011

hati ku berbunga RIANG..haiitt.... :))



dia telah menentukannya
kita bertemu dan bercinta...
inilah takdirnya..
bukan kerana harta..
inilah cahaya cinta..


PINTU HATIKU TELAH KAU BUKA..
TAK MANPU KU MENAFIKANNYA...
KEJUJURAN DIBERI..
KASIH TAKKAN BERHENTI
INI BAHAGIA YANG KU CARI..




*ea..pasti tak pasti..
ini lah y terjadi..TAHNIAH ! ! !
sekeras2 kerak NASIK, kene air lembut jugak...
sekeras2 HATI saya, kene pada ayatnya, cair gak an...
hahhahahahha......

TAHNIAH sekali lg....
apa yang saya merepek ni..
sume ni salah, cha n kasih..
pasang lagu SITI malam2 buta ni . .. .
habis JIWANG sy di watnya...
hahahhahahahah......

:))


MASALAH DI KENALI SEBAGAI PROBLEM ! !

salam 1 MALAYSIA. . . .

setiap manusia ade masalah . . . + + + + kpd sesiapa y ade pegang JAWATAN . . .

lagi la BESAQ masalah yang di hadapi . . . begitu juga insan kerdil bernama

NABILAH BT MUSTAPA . . . ulang suara, INSAN KERDIL bernama ...... FAHAM ? !

ni jalan y saya pilih, ini jalan yang perlu saya hadapi . . .tapi kenapa ?? dan terus KENAPA ? ?

tak . . . tak perlu di bicarakan lgi . . .CUKUP ! !




ary ni, event ngan dato pengarah . .penat tak penat tapi sangat bangat SERONOK. . . KENAPA ?

ait, tu pon masih tnya ?? sebab SI BAJU MERAH ade la . . . bukan men SENYUM sampai telinga
diwatnya . ..hahhahaha..sudah la JAMBANG oi . .. . ok, sy cume ingin isi masa lapang + Nak

tambah TOPIK nak di gosipp2 an. . .. so, SI BAJU MERAH telah berjaya saya jadikan TOPIK

hangat di kalangan MT2 fakulti... (nakal btoi JAMBANG ) . .. . .


next2 . . . .

ttbe ade msg masuk . .. .


"Nabilah Bt Mustapa try , test, cube bukak page NASH . .. "

so, lepas bangun dari tido y LENA . .hanya utk bukak FB . . . .tahu apa terjadi ???

kak pot sweet btoi la.. (haish, mcm ni, sy boleh kene potong kaki tahu .. . . .hehehehhe )

aduuusssshhhh . .. . . kenapa kat pot letak LINK blog ni kat page Nash tu . .. hait....

HABISSSS ! ! ! !


just nak ucap TAHNIAH je kos time tu, hangat di perkatakan tntg MPP baru .. so, HEBAT la kan

Tunku Nashrul tu boleh dapatkan balik jawatan y BELIAU pegang di UiTM MELAKA . .

aiyooooo . .. . .. +++ dulu pernah ckp ngan dia, klu boleh rebut jawatan YDP . .. tp terlalu berat

agaknya....


ok, terpaksa out da ni...sat g perjumpaan antara MT kolej, warga Kolej ngan MPP baru..

yyyyeeeeaaaaaahhhhhhhh. .... . . .. . .sy mmg suka turun malam2 ni..

*tgn ke bahu mata ke atas...


:)))

Friday, February 25, 2011

TAHNIAH ! ! !

(ni dia tu NYDP MPP UiTM..hahahha...
ni time muda2 la..MMS intake julai 2009 )


ea, sekalung ucapan TAHNIAH kpd itu NYDP MPP UiTM SHAH ALAM 2011/2012..

sape ?? hahahha.. :) itu..itu...itu... kalau korang sume rajin..pi bukak kamus dewan..

search name TUNKU NASHRUL . . .mesti korang jumpa, maksudnya...

selamanya NYDP MPP UiTM...hahahahah..(ampooon nash .. :) ) gurau2..

kamu patot berbangga tau..enrty kali ni khas untuk ucapkan TAHNIAH kpd kamu...

yyyeeeeaaaaahhhhh...MPP lg...gud job frend...pasni ni, jgn lupo...kamu perlu bertanding

untuk jawatan MENTERI2 lak..hahahhaha...ceetttt.... untung la..ramai VOTE kamu an..

hahahhaha... pi mai..pi mai..tang tu gak...kat UiTM MELAKA pon kamu NYDP MPP..

kat UiTM SHAH ALAM pon, kamu NYDP MPP gak...syabas ! ! !



sekian , terima kasih NYDP MPP UiTM SHAH ALAM.


p/s : klu sy rebus buku law ni, agak2 bole ingt tak sume akta kes ni..hait.....
poning lorh !!!

Sunday, February 20, 2011

UITM MELAKA MELAKAR SEJARAH !

(ni pic time part 1..muka masih suci lg..tgk botol air time skul pon masih ade lg..
haish..kamu y ITU, ingt lg kenangan botol tu...???))

Hari ini dalam sejarah . .. semangat UITM MELAKA. . . bangga saya merupakan salah seorang warga UITM MELAKA...kata dato VC....

“JIWA SAYA, HATI SAYA, DARAH YANG MENGALIR DALAM BADAN SAYA...HANYA UNTUK UITM.....”


Selaku pemegang portfolia sebagai setiausaha blok dan exco sukan fakulti , sememangnya tanggungjawab saya untuk memeriahkan lagi sambutan kedatangan dato VC ke UITM MELAKA. Meriah ! sangat meriah . . seronok sangat seronok . . ! itu y saya rasakan.. semangat UITM mengalir dalam diri saya..jika di berikan kesempatan, saya ingin terus menjadi sebahagian warga UITM...yyyyeeeeaaaahhh !!!


Dalam masa y same, sy terjumpa, itu abg PALAPES SHAH ALAM y hensem + bersemangat giler tu..alaaaa..yang time kursus LTDL tu . . . y ttibe je menjerit dlm dewan tu . .. ea, y pasti...dia perasan kehadiran saya di dewan BENDAHARA td...

“ehh, hai . .. sihat ??” ~ palapes s.alam..
“eh...sihat2..”~den + confuse..( time tu ingt2 lupo, sape la mamat ni ..hehhehe...)

Ok, tp hari ni sgt la penat ea..lepas jer solat asar td..tilam kesayangan saya memanggil2 utk melenakan mata y teramat la mngantok ni . .hurm...y sweet sgt tu, test banking operation esok, ade lg 2 chapter y sy tak bace lg..hah, sweet bukan ! ( Nabilah Bt Mustapa, awak tak nak DEKAN ker ?? pk kan la...da besaq an... :) )


Sekian...

p/s : soory aidil, medical checkup tak membenarkan sy untuk masuk game lg...saya terima dgn hati terbuka...pasti ade hikmah bukan.. teruskan usaha awak dlm sukan taekwando..insyaallah, bila ade masa sy dtg game nnti ok. . . :)

Saturday, February 19, 2011

kisah ITU !

Mulakan dengan bismillah.. hurm..kali ni, apa y ingin di kongsikan..apa y seronok ?

Ok, si BAJU MERAH ? aduh..cukup la dulu..merajok NISA nnti..eh..eh..eh... (kan nisa an...)

Ahhaa.. J stop ! hahahha.. (untung la an nisa klu ade org SAYANG....) habis..awak amek la si BAJU MERAH tu nisa..hehehe...awak jumpa dia dlu an..( klu la si BAJU MERAH terbaca ni, sumpah..malu tahap gaban seh..) ea sungguh memalukan..tapi nak wat cmne an..anda HEBAT si baju merah...sebab anda...anda...anda..oooppssss... ok2..next...

Sy cube wat y terbaik..ea TERBAIK utk korang sume..tapi kenapa jadi macam ni ? tahu tak, sy tinggal mereka untk korang sume..ea, sy semakin hari semakin jauh daripada mereka.. mereka y dulu pernah wat sy tersenyum sentiasa.. kejam sungguh NABILAH BT MUSTAPA ! sy perlu korbankan sesuatu untuk dpt kan sesuatu..am i rite ? huh . . cukup la...sy tak mahu

Dengar persoklan y same.. perit..sakit ! siapa tahu ?tak siapa ! y rapat dgn sy nak faham ? mcm tggu kucing bertanduk ! mustahil ! cukup la . . nak hadapi ni sume perlukan sgt byk kesabaran . . klu dulu sy terasa seperti sangat la sayang nak tinggalkan UiTM MELAKA ni.. tapi sekarang....semua boleh berubahkan..sedangkan laut ade pasang surutnya..ni kan pula hati manusia... MAAF KAWAN2... L

Hurm . . .ptg td lepas jog je terus call MY LUV (kyna) . .btoi2 mghadap tasik babe..kyna ckp klu ade masalah, tenangkan hati dgn pi tepi tasik.. Kan yunk an ? hurm..agak lama la call kyna.. 57 minit 54 saat...hahaha ( so, dgn itu, berjaya sudah sy mghabiskan HOT TIKET tu..)

Dan RM30 telah di kreditkan ke account phne sy.. hah, syok an... mcm2 story2 gedik2 y di ceritakan pd my luv..( hurm ,org tak de BF kene la gedik2 ngan BFF...hahhahahah..) dan my luv tu, nak tak nak kne la dgq jugak an..hehehehhe...thanks yunk cox layan sy ptg td an.. sweet an dgq cerita sy .. hehehhe..

Ok, last terakhir sekali (hah, ayat tidak serupa ke**ng..) hasih, NABILAH BT MUSTAPA. . .

Nmpk rotan.? ? ? ( ok, ampoonnnn...) hurm....sorry sgt2 kepada itu P****ES from s.alam...

Mukin di sini silap sy..kerana sy habis baju2 korangkan..hurmmm... ( bak kata KOMANDER from N9 ) malang pak kaduk ! ! ! sy tak aspek bnd ni jg..tak terlintas pon nak msg ker apa..

Lepas je jumpa y paling tinggi sy terus jumpa org bawahannya...dan sampaikan semuanya sekali..so, aspek sy di sini, si dia akan tahu segala maklumat terbaru..haish..! NABILAH BT MUSTAPA tolong la alert lepas ni ea...hanya kesilapan B***H y awak buat, manpu mengeruhkan keadaan FAHAM ! ea2...sekali lg, MAAF sesangat ea . . .. peraturan di kolej kami, pakaian di ampaian hanya boleh di sidai sehingga jam 7 ptg shj...selepas tu, MT y terlibat akan ambil pakaian anda dan penebusan sehelai pakaian akan di kenekan RM0.50 ...

Hurm... macam tu la ceritanya... L

Ok, sekian utk kali nie.. J badan da sedap kene urut ngan KHAIRANI @ NINI... thanks sayang . .. . lepas ni, awak kene la selalu dtg bilik sy je..hahahha... (ni la padahnya, bila asyik lenjan bdn tu dgn keje2 berat ...ingt NABILAH BT MUSTAPA, pinggang awak tu nak guna lama...awak tu da 20 TAHUN, tak lama lg nak kawin dan berumah tangga...hah, ingt pesan doc SAPURA ok ! ) hahahhaha..... J

Thursday, February 17, 2011

kacau bilau !




Salam 1 malaysia sume J hurm..kali ni kita bercerita tntg kacau bilau. Kenapa ?? kacau bilau ??



Sebab taufan Tsunami akan melanda dlm beberapa hari je lg (ramalan KUASA dr pengkaji perasaan )



Ok, sila la HADIAHkan lg TEKANAN lg dlm kepala otak sy ni (haish, nmpk rotan tak Nabilah Mustapa )



Ok, soory yunk... apa y berlaku sekarang ? masih lg tny ? tu topik entry kali ni da jelas lg nyata kot..



So, tak FAHAM2 lg ? senangkan nak ckp...





“eh, awak buat ni ea nnti...”



“hurm, ni tugas awak tau...urgent..esok nak..”



“mlm ni WAJIB turun..”



“mlm ni MEETING..”



“nnti tolong updated ngan bla..bla..bla...”



Ea...sy memang DIPLOMA IN TUGAS2 KHAS..perh..hebatkan sy.kos ni jrang y org nak amek kan ?



HEBAT2 .... ea, sy TERLALU baik sgt agknya y korang ni sampai nek KEPALA..sampai kat KEPALA



Korang nk pijak ea.. kerja korang hny SMS sy jer..modalnya hany la 1-5 SEN SHJ . .sume boleh settle an..(ini apa y terjadi )



Korang je kan y ade group assgmnt, assgmnt luaq , ade presention, ade quiz, test n bla..bla..bla...



Sy TAK DE pon ! sbb tu SEMUA KERJA sy boleh buat SORANG2 . . . jujur sy ckp . .klu mcm ni la..



Gunung berapi y da MATI pon boleh HIDUP balik , TAHU ! faham kan ? korangkan pndai2 belaka..



Ckp indah dr RUPA ! klu rasa TAK NAK BUAT KERJA .. nk PK GLAMER jer ..bek TAK PAYAH ! korang



Akan menambahkan lg bilangan org y akan ade sakit DARAH TINGGI dan JANTUNG ! FAHAM ! !





(sy bukan ckp utk sakitkan hati sesiapa tp utk sedarkan diri korang y da terlalu manja..tolong pk tntg org lain juga . . sebab bukan korang je ade HATI dan PERASAAN . .bukan korang je y tahu apa tu PENAT ! bukan korang je y tau apa tu STRESS ! )





Renungkan !


* sama seperti apa y terjadi di meja study sy KAN !
s





Monday, February 14, 2011

NETBALLER !


ok, tgk tjuk je da terasa pelik an..
JAMBANG men netball ??
hah ??biaq btoi ??
SWEET giler..
ehh...eh..eh..
jgn sweet sgt..nnti potong kaki tahu..

ok, firstly nak mntak maap + manpoon ssgt kat adik part 1..
y asyik kene tolak ngan sy tu..
eheheh
tu la padahnya bila budak TAEKWANDO men NETBALL..
hahhahaha...
kesian awak an..

sejak di lahirkan..
jujur di katakan, sy mmg tak RETI men NETBALL ni..
hahahha...
kaki sy di lahirkan mmg utk KICK org shj..
hehhe..


ok , next ..
hah..
best3 jd MT sukan ni..
sume nak tegur sy..
sume nak sweet2 ngan sy..
haish..
ingt sweet2 sgt tu dpt jd BUAYAfrend sy ker ??
(ooopppssss, Nabilah plz...
jge bahasa k )
soory...
hehehhehe...


hah, abg SENIOR y bju merah tu..
haish..
sy ADMIRE awk
tahu !
hah, mesti tak tahu an..
(sengal JAMBANG !)
jambang awk tu SWEET sgt tau..

'klu dia tahu ni, haish..selamat da part 6..sy suka JAMBANG awk shj..FAHAM '
hopefully esok jumpa awk kat MP o DP ..
:PP


hahaha...
start suka tgk JAMBANG awak bila..
awak tgur time induction ary tu..

"eh, MT sukan..mari amek gmbr..."

heheheh..
ingt lg tau..
dan time induction tu ..
bukan men femes lg ea...
sikit2 jer...


"abg NASIR HOT la mlm ni..."

"abg NASIR HENSEM la ary ni.."

sumenya ABG NASIR...

(oopppssss, da kantoi sape
budak bju merah an...)
hehehe...
o
k..
sekali lg, jgn salah faham ok..
sy HANYA SUKA JAMBANG AWAK..
ea..sy sgt suka JAMBANG !

<3...




*muka abg nasir tu mcm ni la..
sweet an JAMBANGnya..
haish !
sekian. :))


AKU MASIH DARA ! ! !

Assalammualaikum..
hurm..dr tajukpon da thu an..
tu FILEM..
hahahah..
mlm td, sy telah..
TERlayan cerita tu..
so....sweet la..
itu ASYRAF MUSLIM..
(untung la klu ade boyfrend an, cha...)
haish !

ok2....
jgn nak sweet2 sgt k..
nnti potong kaki an cha..
eh..eh..eh..
cha...asal name awak je y saya nak taip ni..
haish !!
(cha...awak manderem sy ea.. ? hahahhaha )


apa nak tulis lg ea..
hah..
nak cerita pasal couple...
just nak ingtkan dri sndri la ni..
bukan niat nak tujukan kpd sesiapa..
klu ea pon..
nak berpegang tgn or peluk ngan awekz or pakwez korang tu...
tak yah la masukkan pic tu dlm FB an...
TAK PERLU..
sy bukan jelez sbb sy tak Bf or apa..
tp malu la sket babe..
pada u all y gurlz2 tu..
lets say la bf korang skrg ni not ur future husband..
HOW ??
tak ke korang akan malu ngan ngan husband korang nnti...
org len da rasa tgn korang..
da rasa pelok korang...
(ya allah, jauhkan sy dr semua itu...
kuatkanlah iman sy ya allah..)

memang kkdg2 jiwa remaja ni selalu ingin di belai..
sy tak nafikan sume tu..
sy pon kkdg rasa..BESTnya ade pakwe..
boleh tu..boleh ni..
tp bila pk balik..
untung gak an tak de pakwe...
tak de la sy wat bnd y kan mjatuhkan maruah sy dan keluarga...
hehehhehe..
:))


nak bercinta biaq la berpada2 k kawan2..
nak pegang2 ni tggu HALAL nnti la..
btoi ckp some1 kat sy..


"klu btoi dia sayangkan kita, dia akan sentuh kita bila kita ni btoi2 HALAL utk dia "

hah..
pasti ade y pernah dgq an ayat ni..
hihihihhi..
ea..sy masih ingt lg baris ayat tu..
baris ayat dr seorg y sy anggp SAHABAT..

syukur alhamdulillah..
walaupun sy ni aktif...
berkawan dgn lelaki..
at least...sy masih ingt HALAL dan HARAM..
jage batas2 persentuhan...
itu lebih baikkan..


ok2..kenapa ary ni mcm ustazah plak ea..
haish...
aura nak sambut maulidur rasul kot ni..
hehehhehe..
hurm..jam menunjukkan hampir ke 8.00 mlm..
so , sy kene turun unit sukan..
mlm ni ade pemilihan SAFa...
sebagai pemegang portfolio..
Exco Sukan dan Rekriasi..
sy kene la turun pdg an..
ok, KAWAN..
out dulu..
Wassalam..
:))


Saturday, February 12, 2011

bukan milik saya . .. .

ok...
bace tajuk pon..
da terasa puyus an...
ahak3 . ..!
fine !
tak perlu nak SWEET2 sgt la..
nnti potong kaki an..
so...


setelah apa y berlaku...
sila la amek iktibar ok..
bukan AKBAR LAHOR..
hah..
sape?
tu pemain bola sepak piala presidnt selangor tu..
bukan dia OK ..



KADANG2..
SESUATU Y KITA SUKA GILER..BUKAN MILIK KITA...
MILIK ORG LAIN..


so, fhm la kat sini ea..
kita kene tabah mghadapinya..
ok.

tu shj utk entry kali ni..
nak ckp, sy da tersalah RASA plak...
TERamek rasa org len..
eh..eh..eh...


out !


Wednesday, February 9, 2011

LIBRARY !

hai , korang...

sorry yunk..

lama tak updated..

eh..eh..eh...

lama ker ?

ahahaha..

ok, sessi menenang hati telah berlalu..

keputusan telah di ambil..

maaf semua..

itu adalah yang terbaik utk masa ni..

mohon MAAF..



ok, back to our topic..

L . I . B . R . A . R . Y !

(hahahaha)


tahu tak ?

hah, tentu tak tahu an..

blog ni di updated di ...

LIBRARY !

hahaha..

dgn YAKIN dan BANGGAnya..

sy mggunakan komputer UITM MELAKA..

utk updated blog ni...

hahahah....



act, sy baru jer lopeh abes mencari mklumat..

ttibe jer Firr ckp..


"lama u tak updated blog.."


so,

sepantas kilat la sy

meng update..

hahahhaha..


keadaan sy makin tenang seperti zon tenang

y da semakin tenang..

hahahah..

ok..ok...

salah !

fine !



hah, korang sume..

pelik tak ttibe jer dpt msg2 pelik sy ??


example like..




"selamat malam kawan2 ???"


"semoga class anda indah dan ceria..."


"selamat tgh hari..."


" miss u KAWAN2 ..."


hahahhaha..

pelikkkan..

pd org y tak pernah msg sy ttbe jer dpt msg SWEET2 mcm nak POTONG kaki

ni mesti pelik an..


" asal wey, jambang..antor msg mcm GULA2.."

ayat salah sorang y reply balik...



hah..

tu la padahnya..

apabila sy gunakan

HOT TIKET !

dpt 1000 sms ..

gilo pe...

1000 tu nak msg sape..??

mmg la sy ni ader Bf an y nak di msg setiap masa...

*tgn ke bahu mata ke atas...

hahahah...


so, cara paling panats utk mghabiskannya..

adalah seperti itu...

so SWEET la ..

NABILAH MUSTAPA..

I LOVE U.

haish..


k la..

sampai sini dulu k.

nak pi solat n mamam tgh ary ni...

dak Firr ku syg ni, da bising...

<3>