Monday, February 28, 2011

hati ku berbunga RIANG..haiitt.... :))



dia telah menentukannya
kita bertemu dan bercinta...
inilah takdirnya..
bukan kerana harta..
inilah cahaya cinta..


PINTU HATIKU TELAH KAU BUKA..
TAK MANPU KU MENAFIKANNYA...
KEJUJURAN DIBERI..
KASIH TAKKAN BERHENTI
INI BAHAGIA YANG KU CARI..




*ea..pasti tak pasti..
ini lah y terjadi..TAHNIAH ! ! !
sekeras2 kerak NASIK, kene air lembut jugak...
sekeras2 HATI saya, kene pada ayatnya, cair gak an...
hahhahahahha......

TAHNIAH sekali lg....
apa yang saya merepek ni..
sume ni salah, cha n kasih..
pasang lagu SITI malam2 buta ni . .. .
habis JIWANG sy di watnya...
hahahhahahahah......

:))


MASALAH DI KENALI SEBAGAI PROBLEM ! !

salam 1 MALAYSIA. . . .

setiap manusia ade masalah . . . + + + + kpd sesiapa y ade pegang JAWATAN . . .

lagi la BESAQ masalah yang di hadapi . . . begitu juga insan kerdil bernama

NABILAH BT MUSTAPA . . . ulang suara, INSAN KERDIL bernama ...... FAHAM ? !

ni jalan y saya pilih, ini jalan yang perlu saya hadapi . . .tapi kenapa ?? dan terus KENAPA ? ?

tak . . . tak perlu di bicarakan lgi . . .CUKUP ! !




ary ni, event ngan dato pengarah . .penat tak penat tapi sangat bangat SERONOK. . . KENAPA ?

ait, tu pon masih tnya ?? sebab SI BAJU MERAH ade la . . . bukan men SENYUM sampai telinga
diwatnya . ..hahhahaha..sudah la JAMBANG oi . .. . ok, sy cume ingin isi masa lapang + Nak

tambah TOPIK nak di gosipp2 an. . .. so, SI BAJU MERAH telah berjaya saya jadikan TOPIK

hangat di kalangan MT2 fakulti... (nakal btoi JAMBANG ) . .. . .


next2 . . . .

ttbe ade msg masuk . .. .


"Nabilah Bt Mustapa try , test, cube bukak page NASH . .. "

so, lepas bangun dari tido y LENA . .hanya utk bukak FB . . . .tahu apa terjadi ???

kak pot sweet btoi la.. (haish, mcm ni, sy boleh kene potong kaki tahu .. . . .hehehehhe )

aduuusssshhhh . .. . . kenapa kat pot letak LINK blog ni kat page Nash tu . .. hait....

HABISSSS ! ! ! !


just nak ucap TAHNIAH je kos time tu, hangat di perkatakan tntg MPP baru .. so, HEBAT la kan

Tunku Nashrul tu boleh dapatkan balik jawatan y BELIAU pegang di UiTM MELAKA . .

aiyooooo . .. . .. +++ dulu pernah ckp ngan dia, klu boleh rebut jawatan YDP . .. tp terlalu berat

agaknya....


ok, terpaksa out da ni...sat g perjumpaan antara MT kolej, warga Kolej ngan MPP baru..

yyyyeeeeaaaaaahhhhhhhh. .... . . .. . .sy mmg suka turun malam2 ni..

*tgn ke bahu mata ke atas...


:)))

Friday, February 25, 2011

TAHNIAH ! ! !

(ni dia tu NYDP MPP UiTM..hahahha...
ni time muda2 la..MMS intake julai 2009 )


ea, sekalung ucapan TAHNIAH kpd itu NYDP MPP UiTM SHAH ALAM 2011/2012..

sape ?? hahahha.. :) itu..itu...itu... kalau korang sume rajin..pi bukak kamus dewan..

search name TUNKU NASHRUL . . .mesti korang jumpa, maksudnya...

selamanya NYDP MPP UiTM...hahahahah..(ampooon nash .. :) ) gurau2..

kamu patot berbangga tau..enrty kali ni khas untuk ucapkan TAHNIAH kpd kamu...

yyyeeeeaaaaahhhhh...MPP lg...gud job frend...pasni ni, jgn lupo...kamu perlu bertanding

untuk jawatan MENTERI2 lak..hahahhaha...ceetttt.... untung la..ramai VOTE kamu an..

hahahhaha... pi mai..pi mai..tang tu gak...kat UiTM MELAKA pon kamu NYDP MPP..

kat UiTM SHAH ALAM pon, kamu NYDP MPP gak...syabas ! ! !



sekian , terima kasih NYDP MPP UiTM SHAH ALAM.


p/s : klu sy rebus buku law ni, agak2 bole ingt tak sume akta kes ni..hait.....
poning lorh !!!

Sunday, February 20, 2011

UITM MELAKA MELAKAR SEJARAH !

(ni pic time part 1..muka masih suci lg..tgk botol air time skul pon masih ade lg..
haish..kamu y ITU, ingt lg kenangan botol tu...???))

Hari ini dalam sejarah . .. semangat UITM MELAKA. . . bangga saya merupakan salah seorang warga UITM MELAKA...kata dato VC....

“JIWA SAYA, HATI SAYA, DARAH YANG MENGALIR DALAM BADAN SAYA...HANYA UNTUK UITM.....”


Selaku pemegang portfolia sebagai setiausaha blok dan exco sukan fakulti , sememangnya tanggungjawab saya untuk memeriahkan lagi sambutan kedatangan dato VC ke UITM MELAKA. Meriah ! sangat meriah . . seronok sangat seronok . . ! itu y saya rasakan.. semangat UITM mengalir dalam diri saya..jika di berikan kesempatan, saya ingin terus menjadi sebahagian warga UITM...yyyyeeeeaaaahhh !!!


Dalam masa y same, sy terjumpa, itu abg PALAPES SHAH ALAM y hensem + bersemangat giler tu..alaaaa..yang time kursus LTDL tu . . . y ttibe je menjerit dlm dewan tu . .. ea, y pasti...dia perasan kehadiran saya di dewan BENDAHARA td...

“ehh, hai . .. sihat ??” ~ palapes s.alam..
“eh...sihat2..”~den + confuse..( time tu ingt2 lupo, sape la mamat ni ..hehhehe...)

Ok, tp hari ni sgt la penat ea..lepas jer solat asar td..tilam kesayangan saya memanggil2 utk melenakan mata y teramat la mngantok ni . .hurm...y sweet sgt tu, test banking operation esok, ade lg 2 chapter y sy tak bace lg..hah, sweet bukan ! ( Nabilah Bt Mustapa, awak tak nak DEKAN ker ?? pk kan la...da besaq an... :) )


Sekian...

p/s : soory aidil, medical checkup tak membenarkan sy untuk masuk game lg...saya terima dgn hati terbuka...pasti ade hikmah bukan.. teruskan usaha awak dlm sukan taekwando..insyaallah, bila ade masa sy dtg game nnti ok. . . :)

Saturday, February 19, 2011

kisah ITU !

Mulakan dengan bismillah.. hurm..kali ni, apa y ingin di kongsikan..apa y seronok ?

Ok, si BAJU MERAH ? aduh..cukup la dulu..merajok NISA nnti..eh..eh..eh... (kan nisa an...)

Ahhaa.. J stop ! hahahha.. (untung la an nisa klu ade org SAYANG....) habis..awak amek la si BAJU MERAH tu nisa..hehehe...awak jumpa dia dlu an..( klu la si BAJU MERAH terbaca ni, sumpah..malu tahap gaban seh..) ea sungguh memalukan..tapi nak wat cmne an..anda HEBAT si baju merah...sebab anda...anda...anda..oooppssss... ok2..next...

Sy cube wat y terbaik..ea TERBAIK utk korang sume..tapi kenapa jadi macam ni ? tahu tak, sy tinggal mereka untk korang sume..ea, sy semakin hari semakin jauh daripada mereka.. mereka y dulu pernah wat sy tersenyum sentiasa.. kejam sungguh NABILAH BT MUSTAPA ! sy perlu korbankan sesuatu untuk dpt kan sesuatu..am i rite ? huh . . cukup la...sy tak mahu

Dengar persoklan y same.. perit..sakit ! siapa tahu ?tak siapa ! y rapat dgn sy nak faham ? mcm tggu kucing bertanduk ! mustahil ! cukup la . . nak hadapi ni sume perlukan sgt byk kesabaran . . klu dulu sy terasa seperti sangat la sayang nak tinggalkan UiTM MELAKA ni.. tapi sekarang....semua boleh berubahkan..sedangkan laut ade pasang surutnya..ni kan pula hati manusia... MAAF KAWAN2... L

Hurm . . .ptg td lepas jog je terus call MY LUV (kyna) . .btoi2 mghadap tasik babe..kyna ckp klu ade masalah, tenangkan hati dgn pi tepi tasik.. Kan yunk an ? hurm..agak lama la call kyna.. 57 minit 54 saat...hahaha ( so, dgn itu, berjaya sudah sy mghabiskan HOT TIKET tu..)

Dan RM30 telah di kreditkan ke account phne sy.. hah, syok an... mcm2 story2 gedik2 y di ceritakan pd my luv..( hurm ,org tak de BF kene la gedik2 ngan BFF...hahhahahah..) dan my luv tu, nak tak nak kne la dgq jugak an..hehehehhe...thanks yunk cox layan sy ptg td an.. sweet an dgq cerita sy .. hehehhe..

Ok, last terakhir sekali (hah, ayat tidak serupa ke**ng..) hasih, NABILAH BT MUSTAPA. . .

Nmpk rotan.? ? ? ( ok, ampoonnnn...) hurm....sorry sgt2 kepada itu P****ES from s.alam...

Mukin di sini silap sy..kerana sy habis baju2 korangkan..hurmmm... ( bak kata KOMANDER from N9 ) malang pak kaduk ! ! ! sy tak aspek bnd ni jg..tak terlintas pon nak msg ker apa..

Lepas je jumpa y paling tinggi sy terus jumpa org bawahannya...dan sampaikan semuanya sekali..so, aspek sy di sini, si dia akan tahu segala maklumat terbaru..haish..! NABILAH BT MUSTAPA tolong la alert lepas ni ea...hanya kesilapan B***H y awak buat, manpu mengeruhkan keadaan FAHAM ! ea2...sekali lg, MAAF sesangat ea . . .. peraturan di kolej kami, pakaian di ampaian hanya boleh di sidai sehingga jam 7 ptg shj...selepas tu, MT y terlibat akan ambil pakaian anda dan penebusan sehelai pakaian akan di kenekan RM0.50 ...

Hurm... macam tu la ceritanya... L

Ok, sekian utk kali nie.. J badan da sedap kene urut ngan KHAIRANI @ NINI... thanks sayang . .. . lepas ni, awak kene la selalu dtg bilik sy je..hahahha... (ni la padahnya, bila asyik lenjan bdn tu dgn keje2 berat ...ingt NABILAH BT MUSTAPA, pinggang awak tu nak guna lama...awak tu da 20 TAHUN, tak lama lg nak kawin dan berumah tangga...hah, ingt pesan doc SAPURA ok ! ) hahahhaha..... J

Thursday, February 17, 2011

kacau bilau !




Salam 1 malaysia sume J hurm..kali ni kita bercerita tntg kacau bilau. Kenapa ?? kacau bilau ??



Sebab taufan Tsunami akan melanda dlm beberapa hari je lg (ramalan KUASA dr pengkaji perasaan )



Ok, sila la HADIAHkan lg TEKANAN lg dlm kepala otak sy ni (haish, nmpk rotan tak Nabilah Mustapa )



Ok, soory yunk... apa y berlaku sekarang ? masih lg tny ? tu topik entry kali ni da jelas lg nyata kot..



So, tak FAHAM2 lg ? senangkan nak ckp...





“eh, awak buat ni ea nnti...”



“hurm, ni tugas awak tau...urgent..esok nak..”



“mlm ni WAJIB turun..”



“mlm ni MEETING..”



“nnti tolong updated ngan bla..bla..bla...”



Ea...sy memang DIPLOMA IN TUGAS2 KHAS..perh..hebatkan sy.kos ni jrang y org nak amek kan ?



HEBAT2 .... ea, sy TERLALU baik sgt agknya y korang ni sampai nek KEPALA..sampai kat KEPALA



Korang nk pijak ea.. kerja korang hny SMS sy jer..modalnya hany la 1-5 SEN SHJ . .sume boleh settle an..(ini apa y terjadi )



Korang je kan y ade group assgmnt, assgmnt luaq , ade presention, ade quiz, test n bla..bla..bla...



Sy TAK DE pon ! sbb tu SEMUA KERJA sy boleh buat SORANG2 . . . jujur sy ckp . .klu mcm ni la..



Gunung berapi y da MATI pon boleh HIDUP balik , TAHU ! faham kan ? korangkan pndai2 belaka..



Ckp indah dr RUPA ! klu rasa TAK NAK BUAT KERJA .. nk PK GLAMER jer ..bek TAK PAYAH ! korang



Akan menambahkan lg bilangan org y akan ade sakit DARAH TINGGI dan JANTUNG ! FAHAM ! !





(sy bukan ckp utk sakitkan hati sesiapa tp utk sedarkan diri korang y da terlalu manja..tolong pk tntg org lain juga . . sebab bukan korang je ade HATI dan PERASAAN . .bukan korang je y tahu apa tu PENAT ! bukan korang je y tau apa tu STRESS ! )





Renungkan !


* sama seperti apa y terjadi di meja study sy KAN !
s





Monday, February 14, 2011

NETBALLER !


ok, tgk tjuk je da terasa pelik an..
JAMBANG men netball ??
hah ??biaq btoi ??
SWEET giler..
ehh...eh..eh..
jgn sweet sgt..nnti potong kaki tahu..

ok, firstly nak mntak maap + manpoon ssgt kat adik part 1..
y asyik kene tolak ngan sy tu..
eheheh
tu la padahnya bila budak TAEKWANDO men NETBALL..
hahhahaha...
kesian awak an..

sejak di lahirkan..
jujur di katakan, sy mmg tak RETI men NETBALL ni..
hahahha...
kaki sy di lahirkan mmg utk KICK org shj..
hehhe..


ok , next ..
hah..
best3 jd MT sukan ni..
sume nak tegur sy..
sume nak sweet2 ngan sy..
haish..
ingt sweet2 sgt tu dpt jd BUAYAfrend sy ker ??
(ooopppssss, Nabilah plz...
jge bahasa k )
soory...
hehehhehe...


hah, abg SENIOR y bju merah tu..
haish..
sy ADMIRE awk
tahu !
hah, mesti tak tahu an..
(sengal JAMBANG !)
jambang awk tu SWEET sgt tau..

'klu dia tahu ni, haish..selamat da part 6..sy suka JAMBANG awk shj..FAHAM '
hopefully esok jumpa awk kat MP o DP ..
:PP


hahaha...
start suka tgk JAMBANG awak bila..
awak tgur time induction ary tu..

"eh, MT sukan..mari amek gmbr..."

heheheh..
ingt lg tau..
dan time induction tu ..
bukan men femes lg ea...
sikit2 jer...


"abg NASIR HOT la mlm ni..."

"abg NASIR HENSEM la ary ni.."

sumenya ABG NASIR...

(oopppssss, da kantoi sape
budak bju merah an...)
hehehe...
o
k..
sekali lg, jgn salah faham ok..
sy HANYA SUKA JAMBANG AWAK..
ea..sy sgt suka JAMBANG !

<3...




*muka abg nasir tu mcm ni la..
sweet an JAMBANGnya..
haish !
sekian. :))


AKU MASIH DARA ! ! !

Assalammualaikum..
hurm..dr tajukpon da thu an..
tu FILEM..
hahahah..
mlm td, sy telah..
TERlayan cerita tu..
so....sweet la..
itu ASYRAF MUSLIM..
(untung la klu ade boyfrend an, cha...)
haish !

ok2....
jgn nak sweet2 sgt k..
nnti potong kaki an cha..
eh..eh..eh..
cha...asal name awak je y saya nak taip ni..
haish !!
(cha...awak manderem sy ea.. ? hahahhaha )


apa nak tulis lg ea..
hah..
nak cerita pasal couple...
just nak ingtkan dri sndri la ni..
bukan niat nak tujukan kpd sesiapa..
klu ea pon..
nak berpegang tgn or peluk ngan awekz or pakwez korang tu...
tak yah la masukkan pic tu dlm FB an...
TAK PERLU..
sy bukan jelez sbb sy tak Bf or apa..
tp malu la sket babe..
pada u all y gurlz2 tu..
lets say la bf korang skrg ni not ur future husband..
HOW ??
tak ke korang akan malu ngan ngan husband korang nnti...
org len da rasa tgn korang..
da rasa pelok korang...
(ya allah, jauhkan sy dr semua itu...
kuatkanlah iman sy ya allah..)

memang kkdg2 jiwa remaja ni selalu ingin di belai..
sy tak nafikan sume tu..
sy pon kkdg rasa..BESTnya ade pakwe..
boleh tu..boleh ni..
tp bila pk balik..
untung gak an tak de pakwe...
tak de la sy wat bnd y kan mjatuhkan maruah sy dan keluarga...
hehehhehe..
:))


nak bercinta biaq la berpada2 k kawan2..
nak pegang2 ni tggu HALAL nnti la..
btoi ckp some1 kat sy..


"klu btoi dia sayangkan kita, dia akan sentuh kita bila kita ni btoi2 HALAL utk dia "

hah..
pasti ade y pernah dgq an ayat ni..
hihihihhi..
ea..sy masih ingt lg baris ayat tu..
baris ayat dr seorg y sy anggp SAHABAT..

syukur alhamdulillah..
walaupun sy ni aktif...
berkawan dgn lelaki..
at least...sy masih ingt HALAL dan HARAM..
jage batas2 persentuhan...
itu lebih baikkan..


ok2..kenapa ary ni mcm ustazah plak ea..
haish...
aura nak sambut maulidur rasul kot ni..
hehehhehe..
hurm..jam menunjukkan hampir ke 8.00 mlm..
so , sy kene turun unit sukan..
mlm ni ade pemilihan SAFa...
sebagai pemegang portfolio..
Exco Sukan dan Rekriasi..
sy kene la turun pdg an..
ok, KAWAN..
out dulu..
Wassalam..
:))


Saturday, February 12, 2011

bukan milik saya . .. .

ok...
bace tajuk pon..
da terasa puyus an...
ahak3 . ..!
fine !
tak perlu nak SWEET2 sgt la..
nnti potong kaki an..
so...


setelah apa y berlaku...
sila la amek iktibar ok..
bukan AKBAR LAHOR..
hah..
sape?
tu pemain bola sepak piala presidnt selangor tu..
bukan dia OK ..



KADANG2..
SESUATU Y KITA SUKA GILER..BUKAN MILIK KITA...
MILIK ORG LAIN..


so, fhm la kat sini ea..
kita kene tabah mghadapinya..
ok.

tu shj utk entry kali ni..
nak ckp, sy da tersalah RASA plak...
TERamek rasa org len..
eh..eh..eh...


out !


Wednesday, February 9, 2011

LIBRARY !

hai , korang...

sorry yunk..

lama tak updated..

eh..eh..eh...

lama ker ?

ahahaha..

ok, sessi menenang hati telah berlalu..

keputusan telah di ambil..

maaf semua..

itu adalah yang terbaik utk masa ni..

mohon MAAF..



ok, back to our topic..

L . I . B . R . A . R . Y !

(hahahaha)


tahu tak ?

hah, tentu tak tahu an..

blog ni di updated di ...

LIBRARY !

hahaha..

dgn YAKIN dan BANGGAnya..

sy mggunakan komputer UITM MELAKA..

utk updated blog ni...

hahahah....



act, sy baru jer lopeh abes mencari mklumat..

ttibe jer Firr ckp..


"lama u tak updated blog.."


so,

sepantas kilat la sy

meng update..

hahahhaha..


keadaan sy makin tenang seperti zon tenang

y da semakin tenang..

hahahah..

ok..ok...

salah !

fine !



hah, korang sume..

pelik tak ttibe jer dpt msg2 pelik sy ??


example like..




"selamat malam kawan2 ???"


"semoga class anda indah dan ceria..."


"selamat tgh hari..."


" miss u KAWAN2 ..."


hahahhaha..

pelikkkan..

pd org y tak pernah msg sy ttbe jer dpt msg SWEET2 mcm nak POTONG kaki

ni mesti pelik an..


" asal wey, jambang..antor msg mcm GULA2.."

ayat salah sorang y reply balik...



hah..

tu la padahnya..

apabila sy gunakan

HOT TIKET !

dpt 1000 sms ..

gilo pe...

1000 tu nak msg sape..??

mmg la sy ni ader Bf an y nak di msg setiap masa...

*tgn ke bahu mata ke atas...

hahahah...


so, cara paling panats utk mghabiskannya..

adalah seperti itu...

so SWEET la ..

NABILAH MUSTAPA..

I LOVE U.

haish..


k la..

sampai sini dulu k.

nak pi solat n mamam tgh ary ni...

dak Firr ku syg ni, da bising...

<3>





Monday, February 7, 2011

Perletakkan KESEMUA jawatan ! ! !



ary ni...time class Banking Operation, mdm Zahariah ckp celender bru acdmic..
Ya Allah..takutnya nak menghadapinya..dgn kos y semakin ary semakin merumitkan..
manpu ker NABILAH BINTI MUSTAPA menghadapin
ya ??? BUNTU ! terasa sgt berat bahu ni...dgn tanggungjawab y telah di amanahkan.. block, fakulti , komander ...


Boleh tidak sekiranya, sy meletakkan kesemua JAWATAN itu SEKARANG !
plzzzzz.....dan MEREHATKAN diri drpd aktiviti KOMANDER utk 2 sem ni ???
ea..MAAF sy tak thu kenapa DOWN sgt skrg..sy rasa sgt terbeban..sy PENAT !
PENAT melayan kereneh seorang demi seorang ! BETUL PENAT ! boleh kan ??

sy pny 1 matmalat...sy ingin memiliki 2 bintang semasa majlis konv
okesyen sy nnti..
sy nak abah n mak bngga ngan sy..ea, itu matlamat sy..tp dgn keadaan sy mcm ni..
manpukah ??? pasti TIDAK !!!

dgn subjek sem ni y kesemuanya membca..eerrrrhhhh...TENSION !!! :((


"abah, plz.....nak balik..nak balik...nak balik !!! "~ sambil hentak kaki..
(ert, mcm budak2..tp tu la prgai sy sbnrnya...haish !)

"nenek, nak pelok...nak cium ! nak pelok...nak cium !...."~ mereng
ek....


"moy...nak nagis ! nak nagis ! nak nagis ! . . .. . . " ~ muka seposen !


"kyna...nak story..nak story..nak story.. ! . .. ~ mata da merah...


" PIKA .....jom teman sy hlgkan TENSION ni !!! kita JERIT KUAT
2 !!! " ~ plzzz pika ...



SHUHHHHHH..PERGI.!!
:((( :((



(INI Y SY INGINKAN DLM KEHIDUPAN..SETELAH TERLALU BYK
PENGORBANAN Y ABAH DAN MAK LAKUKAN )

Sunday, February 6, 2011

pertemuan 2 hati !






" ya allah, jika jodoh sy sdh mghampiri nnti,
jgnlah sy tpksa mbuat byk pilihan.Temukan shj jodoh y serasi dg sy.Y bsedia menerima
sy seadanya..Mgahwini dan menerima bkan krana sy smata2 tapi sudi mnerima ap jua keadaan
keluarga.Moga jodoh sy nnti myayangi emak dan abah sbagaimana sy mnyayangi mereka.
Moga jodoh sy nnti mgambil berat kbajikan emak dan abah sbagaimana sy ingin mjaga kbjikan mereka.Biar nnti, pkahwinan itu bkan shj myatukanc2 aty, malah mjalinkan ukhwah antara keluarga.Bagaikan isi dgn kuku.

Ya allah, y pnting, temukanlah jodoh y sudi mnerima sy sbagai sahabat, kekasih dan isteri. Y saling
kasih-mgasihi shingga akhir hayat nnti. Sama ada sy ataupun dia y sakit atau dipnggil olehmu dahulu, kami saling stia shgga akhirnya kami menemuimu, di firdaus y satu.

Ya allah, jika di takdirkan jodoh sy tlebih dhulu memasuki syurgamu dan menemui jodohnya
"si bidadari bermata jeli " berikanlah sy peluang ya tuhan...melihat kelibat dan menatap wajahnya walau barang dari kjauhan.Sekadar di pinggiran.cukuplah utk sy thu dia berada di situ....."








p/s : setelah 20 tahun..permulaan y baru dlm hdup sy utk meniti kehidupan y mnjanjikan
kebahagiaan di dunia dan akhirat kelak.. :))

Friday, February 4, 2011

143 !







ok, entry kali ni..sy nak merapu sket..
hahhaha..
:)






*pic ni along still kurus lg..so jgn terpedaya k..
hahahah..(mampuih klu along bace.."soory long " )


first skali..
ni adalah along..
atau di kenali sebagai
ALONG SHAHRIL !
(arwah wan suke pggil ngan name ni..)
hurm,apa y special
tntg mamat ni?
along ni pendiam lg tersgt pendiam..
tp klu dia da bercakp..aiyoooooo..
perh....boleh terdiam di watnya...
dlm family, kira along la paling hebat..
yela , ALONG an namenya..
pernah dpt anugerah,
PELAJAR SPM TERBAIK!
kaki study kot, along ni. . :)
(pembakar smengat adik-adik y lain )












ok,
seterusnya..
lepas along, mesti la
ANGAH an..
angah ataupun name sebenarnya..
SHAHMIL...
special tntg angah ni..
sgt la setia ngan kak izza...
ea..tak tipu..
angah da kapel ngan kak izza..
hampir 7 tahun tau..
time skul SSBP lg depa da bercinta..
hebat2..dan sekarang da selamat bertunang pon..
tggu time nak kawinkan jer...
:))




* tak de pic utk y ni..
"soory abg iwan..jgn nagis ea.nnti hilang seri pengantin..
hahahhaha.."
nakal btoi sy ni..klu bab mnyakat no 1!




hah y ni,
abg iwan...
ataupun name btoinya..
Muhammad ridzuan
(anak sulung mak lang )
abg iwan ni muka nampka ganas..tp dlm aty ader taman beb...
dlm byk2 cucu arwah wan...
abg iwan la..y kawin dulu..ooppss..
abg iwan AKAN kawin bulan 3 ni..
same tarikh ngan ' D' kawin kot..
26 / 03 / 2011...hehhehe..
:P







next adalah CAOM...
musuh ketat saya..
hahahah...name beliau..ehh.ehh.ehh..
beliau la sgt an...heheh.
ok, Shahrul namenya...
seorang y sgt la rapat ngan saya..
ea, kami sgt la rapt..ibarat jauhari mengenali manikam..
hahaha.. sampaikan ader y ingt, kitaorg ni..
pasangan kekasih.. aiyooo...sepupu mane leh kawin wey...
hurm.. :)




*sekali lg..pic utk abg iman pon tarak..soory dear..
jgn majuk k..
nnti tak sweet..
hahhaha..klu tak sweet mcm ne CICAK nak lekat..
hahahha.. :)





hah, ni y di tggu2..
ABG IMAN. .
ataupun REDZEMAN..
dulu masa kechik, pnye la rapat ngan
abg iman..
tp lepas dia masuk skul sukan , hurm..renggang giler ngan dia..
skrg pon klu nak tegur malu2 kot..
haish ! rindu nak gurau2 ngan abg iman..
btoi ckp arwah wan, bila kecik2 rapat, besaq nnti jd malu lak..
:P











seterusnya..
Mohd ARIF..
lebih mesra di pggil arip . .hahaha..
sebaya ngan saya... muka dia antara y paling ganas..
cox dia selalu la sgt excidentnya..
dlm sethun tuh, tah berapa kali dia nak excident tp tu dulu..zaman skul..
da besaq ni, jarang da...
terbalik ngan kes abg iman..masa kechik, saya ngan arip pantang jumpa..
bergado je kejenya..mcm anjing ngan kucing...tp bila da besaq ni, bukan men rapat lg tau...
sms, kuaq same2..hah, rpat la kiranya...
heheheheh . . . :)











ok, y ni adalah farah..
a.k.a FARAH NASUHA ..
hurm, skrg dia dlm tingkatan 6 . ..
dia da de boyfrend tau..
dan y bestnya..family sy sume da tahu..
aik, farah..lawan tokey nampak..
hehehhe...:))


hah, mesti pelik an..
asal farah je y pompuan..len sume dok citer lelaki jer..
ea..
yes...
memeng btoi..family belah abah n mak mmg ramai lelaki dr pompuan..
belah abah lg la.. pompuan berapa kerat jer.. yela sume nya dak sport...
haish ! haish ! y atas2 sume lelaki..y pompuan hny 3-4 org jer..hahahha..
sweet an..
ok, stop sini dulu citer pasal family..
mata da ngantok..
daa..
tc...
:))
muaah !
(ooppsssss.....)




*pic ni time raya kat MELAKA..first time sejarah family sy beraya
di MELAKA..hurm.ader bau2 nak jdik org MELAKA ni..
haish !
time ni arwah wan masih sihat lg..see betapa sy happy berada di sisinya..
:)
hah, y baju melayu putih belah kiri adalah
ABG IMAN..y berbaju hitam belah kanan
ABG IWAN..

:))

satay !

hah, tgk tajuk je hang pa sume da bole agak an..
apo lg klu makan SATAY y nk di storykan..
al-kisahnya begini...

lepas mkn ubt batuk y mak bg, mata terus
meronta-ronta nak tido..
so, bermula la kisahnya selepas bgun tido..


(muka mamai baru bgun tido : jam 6.30 ptg)

"mak ckp td nak pi mkn satay ker ? " = saya

" eh, bangun2 ckap pasal satay ni apasal..
mamai la tu . . ." = mak..


pi kat abahlak ngan muka tak puas aty..

"mlm ni gak g makan satay ker ? " = den.

"nak belanje ker ? " = abah..

"pulak dah..bukan mak ckp nak mkn satay ke td ?" = saya..

"da, pi mndi cepat, lepas maghrib kita gi makan satay hj samuri.." = mak..

" yyeesss...btoi la td.dlm mimpi ckp mak nak blaje mkn satay.." = saya.
(muka senyum masuk bilik dan terus mandi,,,)



bersiap la sesimple y bole..
haish...bila la perangai ni nak berubah an..
hny berbaju t-shirt lengan pendek jambori uitm kedah + seluar jean y lusuh tu +
selendang hitam y ader lobang tgh2 tu ( kantoi daaa :) ) + seliper fipper berharga rm 12.90...

"pakai ni je ker ? " = abah..

"yela..malas nak siap..penat ! " =saya + muka tersengiih


" nah ( sambil hulur kunci ) .." = abah..

dgn muka cnfidnt nya, amek la..
tak sampai 3 saat..
sat..sat...sat...

y sy pegang tu kunci kete mak..
hah >?!
mmg tak la nak suruh sy drive...
subuh esok baru smpai agaknya...
errrhhhh....
nak bawak vios tu...
kim slm la..
hehehheheheheh...


"name je lesen da full..tp hampeh.." = abah..

"alah, abah ader..." = saya..

"klu abah tak der ? " = abah..

"mak ader...hahahha...." = saya...

"klu mak tak de..hah, mcm ner ? " = abah..

"suami ader..pe susah..suh jela dia drive..takkan nak is3 y drive kot..." = saya..

tak pasal2...
kepala sy kene duku..
perhhh..
hahhaha.. ( tula..bukan men melawan lg..tp rasanya tu bukan melawan tu,,.
tu menjawab soklan namenya..hehehhehe.. :p )


sepanjang perjalanan..
mcm2 di perdebatkan...
mcm2 cerita kuaq...
hahahha..
syok2....


destinasi y di tuju.
AWAN BESAQ...
iaitu SATAY Hj Samuri..
syokk....!!!


satay ayam 60 cucuk..
ea, 60 cucuk utntuk 4 org dewasa makan,..
hah...
syok tak ??
air ???
dgn keadaan batuk + selsema ni..
dgn yakin + takburnya...
(haish)
sy order...
fresh orange..
hah, abah pandang jer..
pastu....

"nnti tanggung sendiri la ea..." = abah..

ea..ea...
ubat an..klu batuk mmg syok minim ais...
hehehhe...

ok2..stop dulu kali ni..
NAJIHAH da merengek nak gne laptop..
nak men game on9 jer la keje dia..
haish...
sy pon tak reti nak men game ni sume..
hahahahha..
:))


Thursday, February 3, 2011

family !

ea, sempena CNY ni..
atok wat kenduri untuk arwah wan..
so, sumenya berkumpul di bawah 1 bumbung..
:)
kira sambut CNY skali la..
hahahha..:)

dgn keadaan y sakit ni,
saya gagahkan juga nak pi umah atok..
bukannye jauh ..
kat Pantai Dalam je pon...
hahhaha...


bab masak2 ni..
sy kurang sket..da la masak kat luaq umah..
setakat tolong2 tu bole la..
bukan pe..
biasanya, makcik2 y dok memasak ni
ske sgt tny sy soklan y merapu..
hah ..tak perlu thu la an..
cnfrm da tahu pe soklannya...

seperti di kampung , Perak or
kat umah Pantai Dalam..
sy lebih selesa duduk je kat dpaur tu..
wat air, basuh pinggan ,potong buah...
hah, tu jela kerja sy ...
hahhaha..:))


lantak la klu anak dara y len,
dok sebuk nak hidang2 mknan ke apo ker..
sy tak amek pot pon.
malu seh..
malu giler...
:))

ok, menu kali ni..
abah merangkap anak sulung dlm family cadang,
nak wat y simple2 jer...
tp sy tgk menunya tak la sesimple mane..
hahha..

nasik + udang masak lemak rebung + ayam kicap lada hitam +
sambal tempoyak + kacang hijau goreng tempe + ulam2 + buah pisang +
buah tembikai + kek pisang + roti canai (sarapan pg y tak habis..ader lg 30 keping ) + ait oren


hah,
agak2 klu da TERsenarai mcm ni..
simple ke lg menunya,...
hurm...
pk kan la..
mane tak SIHAT2 je sumenya...
hahahhaha..
:))


lepas kenduri,
meeting family la..
bulan 3 ni..
abg iwan ( anak mak lang ) nak kawin..
ngan org klate plak tu..
huhui...
da lama rasanya..tak buat kenduri kawin..
yyyeeeaaaahhh...syok2...

so, meeting ni utk mencarik sponser2nya..
sape y beli beras, susu, tepung, telur, gula2...
hah, kata org sikit2..lama2 jd bukit..
ni la adat keluarga saya...
setiap kali kenduri..
setiap seorang pasti ader bahagiaannya...

hah, tp y tak beshnya..
tgh2 org meeting2 tu..
ttibe2 je nama sy naik.
haish..
wat dono jer la..
da agak perkara mcm ni pasti berlaku..


"kak yong nyer nnti nak wat cmne ?skali jela ngan farah .." = mak nyah..

"alah, kak yong nnti dia nak simple2 jer..nasik goreng cukup.." = mak..

"ikot keadaan mcm farah dulu jer..nabilah lambat sikit kot.." = pak lang..

*MUKA TERSENGIH

ayat2 y selalu kuaq bila tjumpa sedara ..

"along , angah sume da...kak yong bila lg ? "

"sume da antr wakil nak wat kenduri kawin o bertunang, anak co tak dgq kabar pon lg.."

"bila nak kenalkan orgnya ngan family ? "

hahhahaha..
stiap kali di ajukan soklan2 merapu ni..
sy hny TERsenyum.
*jgnkan nak kenalkan..calonnya pon tak de lg..
haish..parah..parah....

ni sume slah along n angah..
cepat benor nak wat kenduri..
hehehehe..
tggu la sy habis study dulu ker..
sng la nnti bila org tny...
hahhaha...
:))

ok2...
nak wat cmne an..
along n angah bukan muda lg..
2-2nya da umuq..
26 n 25 taon..
mmg patot kawin pon..
along pegawai kat astro..
(beg astro y selalu sy pakai tu, dpt dr family day office along la )
angah plak pegawai kerajaan..
berkerja di bawah kementerian belia dan sukan
(org sains sukan an..keje pon ader kaitan ngan sukan )

ha..
da la..
nak rest2 an otak ni..
cox esok da nak balik lendu..
hurm...
sob..sob...
:((

. . . .

Wednesday, February 2, 2011