Thursday, April 28, 2011

:((((((

Ya Allah, kuatnya dugaan yang engkau berikan...

Sesungguhnya, aku hanya manusia biasa..

Yang lemah, ya allah....

Jauhkanlah aku dari segala marabahaya....

Hindarkanlah aku dari sebarang penyakit....

Amin....

SY DA TAK LARAT NAK DGR . .. . . .

Doc ~~~

“ Nabilah, lepas ni makn ubat ni..lepas , tu telan ubt ni..bla..bla..n bla....

Ingt, Nabilah...jage kesihatan... Jangan makan n minum ikot suka...

Banyakkan minum SUSU !”

Cetttt ~ ~ ~ ~ ~

Ingatankan zaman tu da berakhir !~

“tu la Nabilah..DEGIL sgt an....PADAN MUKA KAU NABILAH BT MUSTAPA ! “

Abah...plzzzz...

Ckp ngan mak, tak yah la jumpa doc lg....

Kita amek ubt tahan sakit kat farmasi jela..

Plllzzzzzz......

“eh, sakit..awk mmg tak ske tgk sy senang ker hah ?? mmg ske tgk sy sakit je ker ???

Sy bru nak aktif dlm hdp sy..plz la..klu nak dtg pon, lepas sy berjaya bukak kedai photo sy sendiri...PLLLZZZZ...apa kata, skrg ni..awk g men jauh2 dulu..boleh la..boleh la ek....! ! !”

MOOD : muka seposen ..tgn kepit kat dada....muka pandang bawah..MUNCUNG ke depan...

Tuesday, April 26, 2011

sy EKCEWA dgn AWAK, FAHAM ! !


Alahai....

Awak......sy harap awak fhm ea....

Fhm apa y sy rasai....

Kenapa sanggup buat sy mcm ni ? ?

Sampai aty awak an...

Sy MANJAkan awak....

Sy SAYANGkan awak....

Sy belai awak tiap mlm...

Walaupun sesibuk mana....

Sy pastikan ade masa utk awk...

Tp......

Ni BALASAN awak ea ? ?

Awak ingat lg tak...

Setiap hari SELASA...sy pasti seronok utk bangun pg...

Hanya utk berjumpa awk di dlm class...

Sedangkan pada hari isnin, bukan main liat sy nak ban

gun ke class LAW...

Tapi, utk awk...utk berhadapan ngan awak...

Sy buang rasa MALAS sy...

Awak ingat la tak...

Masa sepanjang TEST 1 ary tu...

Pnye la sy cuak..takut.....

Tp akhirnya....keputusan dr awk..

Y manpu membuat sy menghela nafas lega..

SYUKUR sgt di pertemukan dgn awk....

Awk ingt lg tak..

Sy PUJI awk...

Sy ckp depan kwn2 sy...

Sy gembira sgt sem ni, sbb sy ade awk...

Awk pemberi semangat utk sy....

Awk ingt lg tak,

Malam tu sy PENAT SANGAT..

Sy ade meeting, ade kawad, ade mcm2 la...

Tp . . .. lepas settle an sume tu..

Sy jenguk gak awk...sy tahu awk kesorangan an...

Satu ary tu awk SAKIT...

Kwn2 sy sume, perli awk...

“byk sgt bace buku ni, tu y jadi mcm tu....”

Tak pe, sy diam je..sy senyum....

Hny awk dan sy je thu apa y terjadi an....

Pastu, ade 1 ary ni hujan...

Tapi sy nak pergi pasar....

Awk buat muka dgn sy...

sy nak pergi sekejap jer...

tp awk tarik muka MASAM..

sy tahu...awak tak suka HUJANkan...

nnti awk SAKIT lg...

Awk mmg ske ea tgk sy MENANGIS...MEROYAN kerana awak...

Awk thu an, sy pnye HARAPAN YANG TINGGI utk awk....

Awk la HERO dlm hdp sy...

Awk la stu2nya PENYELAMAT utk sy...

Tp rupanya..awak la GUNTING DALAM LIPATAN...

Apa awak nak, sume sy bg....

Tapi mcm ni kesudahannya...sudah la...

Sy hanya manpu berserah....

Biarlah segalanya TAMAT di SINI...

Sy da tak sanggup nak tanggung LUKA y lama...

Hari ni, awk btoi2 MENGECAWAKAN sy....

Sy PASRAH ! ! ! !

Klu kita terpaksa berJUMPA lg wahai MALAYSIAN ECONOMY....

Anggap la, kehadiran sy...antara RELA dan TERPAKSA ! ! !

SELAMAT TINGGAL MALAYSIAN ECONOMY ! ! !

(sambil serahkan buku kepada Zakiah ! ! )

Tuesday, April 19, 2011

ZZZzzzzZZZZ kroh..korh.,.kroh..


Salam sume..

Ecxited giler nak citer ngan korang ni...tgn ni ttp gatai nak menaip

Utk blog ni...even FINAL da dekat sgt ni...y sweet mcm nk po

tong kaki

Ni adalah kerana paper LAW adalah y TERAWAL ! ! ! ceettt..MANIIISSSS ! !!

Ok, sebenarnya . . bukan kisah final y nak di kabark

an....tp al-kisah....

ZULHIJAH ! hah, nak thu sape dia ? ? dia la kawan sy time

mengaji kecik2 dulu...

Hahahhha... kiranya, org paling HENSEM kat tmpt ngaji tu la...act, ade kisah tntg

ZULHIJAH ni .. . . tah mcm ner an, tgh2 study LAW ni..otak sy merewang teringat zaman kecik2...RINDU bangt seh ! ! (tgn nek atas, mcm bace ikrar ..pastu ckp “TAK TIPU “ )

J mula la sy bukak google image an search name “ZULHIJAH NOMI “ ...tup tup..ade kuar 1 pic ni...

Treeeennnggg.....

(hah, sah la..ni dia org y sy carik . .. ea..PASTI dia ! oppss,soory..sy curik pic awak kat google images )

Hahhahaha..... mengapakah sume ini SENANG sgt terjadi .... pastu belek2... pic y keluar tu dtg dr 1 blog pompuan..tak tahu la spe pompuan tu..y pasti entry kat blog tu wish bufday Zulhijah..yes, mane mukin sy lupa 15 / 8 ...tu bufday Zulhijah .hahhaha... pastu, sy click kat fb that gurlz y ade link kat blog dia..search plak frens dia kat fb ...sy y BIJAKsana ni taip la . . ZULHIJAH...treeenngggg keluar la 1 nama lg iaitu “ LcMerah Zulhijah “ pppeerrhhhh. . ..

Kenapa tak dr dulu lg sy carik dia ??hahahha..ok, click kat name tu then keluar MUTUAL frens... WHAT ??? ! ! ! kak POT pon frens ngan dia ??? mcm ner ni ??? kenapa tak dr dulu selongkar FB kak POT...cnfrm dr dulu da jumpa Zulhijah ni awal2 an... J

Cerita serba sedikit tntg kenangan masa kecik2 dulu ea. . .. . dulu Zulhijah ni, ramai peminat..

Dia tak la HENSEM mana pon sbnrnya tp BULU MATA dia tu y LENTIK sgt, oleh itu, nmpk la seolah-olah dia ni HENSEM sgt + cute ( muka nak muntah2 !) . .. so, bermodal ngan BULU MATA tu , dia antara JEJAKA y TERHANGAT DI PASARAN la ketika itu . . .hahhahah ..... masa mula tu kak ecah ( jiran sbelah umah merangkap kwn main pondok2 ) je minat Zul ni . .n Zul pon minat kak ecah . .( y Zul minat kak ecah ni, tak thu la btoi ke tak ekk..tp tu la kabar angin y sy dgr ..huhui ) pastu lak, kak lin..hah, kak lin ni mcm playgurl sgt time tu...dia ingt DIA HOT kot..hahaha..abg RAHIM dia nak (abg kpd kak ecah ), Zul pon dia nak .. . . hahahhaha..y sy plak, jd org tgh .. . dgq cerita sne..dgr cerita sini....hehehhe.. (hantu btoi time kecik2 dulu .. . .nakal nak mampuih sy ni ..) nak di jadikan cerita, ade 1 family ni pindh kat situ n sorang anak dia join ngaji kat tmpt kitaorg...name dak tu tak silap, NORMAHANUM tp kitaorg pggil ANUM jer.. Anum ni kecik lg time tu ( hahah, mcm sy da besaq sgt la time tu an... ) jarak antara sy ngan Anum, lbh kurang 3-4 tahun la... hah, lupa plak.. Zul ngan sy beza umur 2 Tahun.. Zul ngan Kak ecah 1 tahun jer...waaaaa.... J Anum ni pon minat giler TUUUT ngan Zul ni.. 1 ary ni timbul idea jahat . .. Anum ni, pantang org nak cabar dia..konon dia HEBAT sgt la..hehhehe..( klu la Anum tu bce,hahahha... ampon. Nom...nak bergurau je ni..hehe (muka tersengih ) )sy plan ngan kak ecah, balik ngaji nak lepak2 n dok borak2 sat kat kedai buku . ..ttbe je, time tu..Zul dtg kat kedai mkn depan kedai buku tu...maybe, dia beli makanan la kot an..tp time tu da habis ngaji pon... idea NATES da dtg...apa lg,sy la ckp ngan anum ...

Anum, tu Pijoi (nick name Zul ) ..gi la CIUM dia .. .kata suka. “

Y si Anum y pandai sgt ni, btoi2 gi CIUM si Zul ni..time tu, sy ngan Kak Ecah da mcm org gila di watnya...apa lg, berlari mcm org masuk acara pecut 100 meter . .heheheh... J

Lepas kejadian tu, sumpah ! tak cabar Anum tu wat pape da..tp malu seh ngan Zul ...dulu, Zul ni ingat sy ade hati kat dia kot ..tak thu la, mcm ner dia bole terpk mcm tu..maybe sbb sy mntak BIODATA n pic dia kot..(padahal biodata tu,org len y nak..di sebabkan sy ni muka tak tahu MALU, so dak tu mintk tlg sy jer.. alih2..Zul pk sy lak y SYOK ngan dia .. :P) .Hello bro, i mmg ske BERKAWAN + RAMAH ngan dak laki2 la...bukan ngan U jer k ... J setahun lepas tu, sy da tak ngaji kat situ lagi... masing2 da besaq (ceh, padahal bru drjah 6 je pon ) time tu BZ ngan class malam..nak UPSR la katakan an..hehhehe..ok la, tu la kisah tntg Zulhijah...setelah sy ADD dia kat FB...hrp dia cnfrm an la.. NAK BORAK2 cerita zaman KECIK2 dulu..hehhehe.. J sekian ...

Friday, April 8, 2011

klu baik sgt, ni la jadinya ! !

(mcm ni rasa sakitnya HATI ! !! )

Assalammualaikum...

Ea, hny di sini shj tmpat utk sy LUAHKAN segalanya....

“nana, awak ni baik sgt..sbb tu org ske amek kesempatan..” ~ moy . . .

Bukan sy terlalu baik tapi kkdg2 tak sampai haty..ok bukan kdg2..tp sememangnya..

Tak sampai aty nak MARAH , TENGKING , or BERBIDAS ngan korang . . .

Tapi INGAT , jgn korang y terkejut nnti, klu tgk sy MELETOP . . . Agak la sikit...

Kau HIDUP kat DUNIA ni bukan sorang2 tahu ! ( Nabilah nak kene lempang ke mulut tu...

Mak pesan apa )

Bila saya cakap....

“soory, tak dapat turun la...esk sy ade final ARAB, test , n assignment nak summit ...”

Korang akan ckp....

“hah, memang la esok , sy pon tak de FINAL , test sume...”

Tapi bila tiba masa korang lak....

Bila korang cakap......

“ saya nak kene balik la...baju, kasut sume tak kilat lg.....”

Saya ckp...


"sume pon same je, tak buat lagi...."

TAHU kan nk MARAH..nak TOUCHING sume ????


So, perasaan sy sape nak FIKIR ???? soory 2 say kawan...ILMU AGAMA y awak de rasanya

Lebih tggi dr sy...pengangan agama awak lagi KUKUH dr sy an...TAPI kenpa SETAN sgt

Awak Tu ??? hah, NABILAH BINTI MUSTAPA ! ssoory, kawan.... faham ! skrg da

FAHAM belom ??? klu da BAGUS ! ! ! serius bukan EGO tapi mmg nak EGO . .. yeeessss...

SY SEORANG YANG EGO ! ! ! puas aty ?? wat per nak bersuara ?? klu kata2 tu TAJAM

Macam Pisau ??? sy tak BODOH ! !sy tak nak sakit dan sakit kan org....so lebih baik DIAM !

Faham ! ! ! pastu MULUT awak tu...tolong la ea... MULUT sy ni, masih baik lgi...jgn ajar

MULUT sy JADI JAHAT . .nak AIBkan org...nak KUTUK2 or MENCACI org tapi VERSI

BAIK + BERLAKON ! ! faham ?? ! ! ! MUKA SUCI , tapi MULUT BAU LONGKANG !

Tak guna la KAWAN ! ! ! apa org cakap, MANUSIA BERTOPENGKAN SYAITAN ???

( NABILAH BINTI MUSTAPA, MAK CILI MULUT AWAK NNTI ! ! !) ok, MAAF ! ! !

Kenapa ??? kau tak perasan kan ??/ sbb kkdg awak pon kene HASUT ngan SYAITAN mcm

Ner sy jugakkan...ssssooo, da byk dgr tazkirah kat masjid sume an.. so, apply kan la ! !

PUAS ! ! ! sekian ! !