Wednesday, June 29, 2011

ENTRY milik FIKRI shj ! !

Salam…da lama an tak update blog ni …serius sgt amat MALAS…yes ! M.A.L.A.S ~!
Nia, u r rite . . .i bestie y sgt tidak BAIK + teruk giler an ..( muka seposen jer ) thankz Nia… Even I bestie y teruk pon, u masih lg ade di sisi I . . .LUFVE u . .. hihi …  eh…sat na…this ENRTY not 4 u la wahai Cik si Cantik Manis Nia . .. (wah , nada memujuk…)ok, in my phone only ade 2 name FIKRI which is FIKRI (PAYUNG) n FIKRI HASSAN…n + FAKHRI S.ALAM… FAKHRI S.ALAM adlh kwn sy di Shah Alam..sekrg sdg melanjtkan pelajaran kat UM..yes..Fakhri, about 6-7 years da knl dia…gud frend…caring n paling penting…sgt berbudi pekerti..cewah..ok, tis enrty pon bukan nak cerita pasal FAKHRI..ni entry pasal FIKRI .! yess FIKRI ! ! !FIKRI HASSAN, I tahu ..u the best.u kwn y paling ceria, funny, caring n blablabla..+ u ni hensem , kacak ,n blablabla..hahahha..(kete u tu y buat u jd market )yes..btoi tu, Fikri..kata2 I ni cume nak memujuk u only ! ONLY ! I thu u touching ngan I,u anggap u’aollz sume da tak pntg dlm hdp I an…TIDAK ! SALAH ! ! skali jer u’oallz sume I da sayang..yess ! selamanya, I AKAN SAYANG ! yess, I thu , u TAHU kelemahan I apa an .. I paling lemah about PERSAHABATAN . . (laju plak air mata ni mgalir …POYO) Fikri, kita berkawan da lama…kita jd bestie pon da lama..u kenal siapa I, dan I knl siapa u..am I rite, dear ? ? mmg I ade rmai kwn kat UiTM ni, tp tak an same ngan u’oallz y I da knl sejak kecik ni lg..u lg fhm I, dan thu segala tntg kehidupan i..siapa I belom ni, dan siapa I skrg ... ingt an, lgu TENTANG BULAN, tu lagu milik kita,YESS..MILIK KITA…milik u, I, nine, nia, linda, dayah, fyi, amin… ary ni, 29/06/11 ..i sgt bz…So, lepas je solat maghrib, tilam , monyet n bantal busuk, mmg menjadi perhatian i..nak rest an minda n bdn y terlalu letih memikirkan segala jenis masalah n tanggugjawab y di amanahkan.. lepas tersedar around 10 mlm i dpt ur msg Fikri tp malang skali..msg tu I tersend kat FIKRI (PAYUNG)..yes.! btoi la tu., abg PM y femes time MDS ( cnfrm klu Fikri (payung) bce, tersenyum smpai ke telinga..) AMALAK..lupo nk kenalkan siapa FIKRI(PAYUNG) ni..ok, stop skjp..Fikri (payUng) ni..sy da knl time sukma dulu..eh, bukan ..!da tahu kewujudan Fikri (payung ) kat muka bumi allah ni sejak MDS lg.sbb campus tour banking ngan tourism wat skali dlm 1 group…so, time tu da prasan da dak ni cume tak knl jer…mula thu name dia n berborak time sukma..+ terus pggil dia payung..cox dia ske sgt bwk PAYUNG ke mana SAHAJA time sukma tu..hurm, hensem ?! bole la..cool jer Fikri ni..mcm cool blog tu..haish..tpi y best la tntg Fikri ni, dia sgt KEMAS . . .jarang nak jumpa lelaki y pengemas mcm dia ni..(klon kepada Aizat, y sgt PEMBERSIH tu ) mukin perkataan sesuai, metroseksual kot..pastu sgt teliti dlm stiap kerja y di wat..+ suke gak dia layan bnd remeh like MELECET tu..hahhahah..( seperti y sedai maklum, Nabilah Mustapa bukan jenis y ske bnd remeh2, tak kuasa nk melayan )..hurm, tak thu apa y menarik sgt tntg Fikri (payung ) ni sampai ramai gak y minat + admire kat dia…MARKET giler aw mamat ni…UNTUNG awekz dia…jalan sbeleh msti bangga an tgk gegurlz lain pandang jer kat dia..tp nasihat utk adik2 tu …kita nak pilih seseorang y istimewa dlm hdp ni bkn berdasarkan paras rupa dek oi..tp keimanan n ketakwaan y mereka ade..sng cerita, pggang agama mereka..sbb, bila da kawain nnti, lelaki ni y akan bimbing kita…klu dah kita pon kurang tntg agama dan carik lelaki y same gak..parah la….tp Fikri (payung ) ni insyaallah la..ok kot…kita tak bole menilai org dr luaran an….abah mara sgt klu sy menilai org hny dr pandgan mata kasar….wahhh….ni suda melalut…ok, tu jela tntg Fikri (payung) kita berbalik ke pada cerita asal..lepas tersalah send msg tu, malas buang masa, terus call Fikri Hassan ~ “yess, Fikri..terkejut bukan..ttbe jer phone u berbnyi time2 genting mcm ni…hope segala y I da terang an dgn jelas dpt u terima ngan aty terbuka ..”After call..bru teringat..OMG…baju y I sidai td da terkene semburan nyamuk..so, kene la basuh balik baju tu…n terpaksa la berulang ke Tun Kudu utk membasuh baju…sampai kat level 11, ternampk, siswa ade kat mesin air gedegang tu..‘alamak, MPP la plak ….”Ok, relax jer..nek atas balik..lepak bilik n settle an kerja2 dulu..tgk jam da dkt kul 12..so, cnfrm MPP da balik…bole nak g Tun Kudu ngan AMAN…tp MALANG 1000x MALANG….time nak balik ke Tun Senaja, ttbe jer kat tangga Tun Kudu tu, FIKRI (PAYUNG) turun ngan langkah y sgt tergesa2..tahu x perasaan mcm ner time tu?? Terkejut, tergamam, terkaku…+ cnfrm la malu..time tu tak pakai tudung kot… Dlm aty da pk sumthing y buruk la..asal plak mamt ni masuk blok siswi..apa dia wat ? sumthg y tak baik ? haish, aty manusia an..selalu terlintas bnda2 y tak elok..klu ade problem y memaksa Fikri (Payung ) nek kolej siswi pasti de bnyi visel tp ni x de pon…tp rupanya ade budk kolej Tun Kudu kene hysteria..OMG…So, conclusionnya..after this…even nak pi basuh baju kul 2-3 pgi kat Tun Kudu, Nabilah Mustapa…awak kene PAKAI TUDUNG thu ! ! aurat kene jaga ! ! mahkota utk belaian suami awak nnti, adlh rambut…haish ! APAKAH ini ? S.T.o .P . ! ! ! So, ni la dia ENTRY pasal FIKRI ! gabungan FIKRI HASSAN (y sy perlu pujuk..) + FIKRI (PAYUNG )…Out..utk ketenangan diri..wahh..skrg telah tima masa dan saat y sy tggu2…..Kepulangan BELIAU ke MALAYSIA membwa senyuman di HATI…(waaahhh, ayat mcm tanam bunga…)

2 comments:

  1. fikri merajuk dengan nana sebab tak datang jemput nine dekat airport ! nine yang tunggu nana, tapi fikri payung yang dapat jumpa .nana dengan fikri payung bercinta ?

    ReplyDelete
  2. gila ! ! ! fikri payung tu FEMES kot.....HOOOTTTT kat uitm melaka ni..mane nak pndang org GIGI PATAH ni ,gila ..mati hidup semula pon, i tak an bercinta dgn fikri payung... ~ ~ ~ AVIVA la la ko IKMAL ~ ~ ~

    ReplyDelete