Sunday, September 4, 2011

PERCAYA PADAKU ~ ~ ~


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku



hanya di KAU ~ ! !


kemarin ketika seorang teman bertanya

‘apa yang kau rasa saat jatuh cinta’

kujawab ‘aku tak mau jatuh cinta’

‘kenapa’ tanyanya lagi

‘kerana aku takut jatuh’ jawabku

‘kenapa takut jatuh’ tanyanya kemudian

‘kerana aku tau aku tak manpu bangun lagi’ jawabku sambil berlari

ketika debarannya bergemuruh

lalu gelegak rindunya hingga menggunung

setangkup air mata tak cukup membasahi

ketika hati mulai mengering

oleh rindu yang tak sampai

dan alam amat senyap

angin pun tak berani berlalu

ketika raga bersentuh

dengan listrik berkekuatan lebih dari ribuan volt

tak ada kata-kata

selain melepaskan rindu

hingga melepaskan orgasme energi

yang semuanya membuatku lelah

dan ku tak mahu berkubang dalam KECEWA

‘aku takut jatuh cinta lagi’

itu saja

C i n t a ~ ~

Ya Aziz..........
Jika Cinta Adalah Ketertawanan
Tawanlah Aku Dengan Cinta Kepada-Mu
Agar Tidak Ada Lagi Yang Dapat
Menawanku Selain Engkau

Ya Rohim..........
Jika Cinta Adalah Pengorbanan
Tumbuhkan Niat Dari Semua Pengorbananku
Semata-mata Tulus Untuk-Mu
Agar Aku Ikhlas Menerima Apapun Keputusan-Mu

Ya Robbii..........
Jika Rindu Adalah Rasa Sakit
Yang Tidak Menemukan Muaranya
Penuhilah Rasa Sakitku
Dengan Rindu Kepada-Mu
Dan Jadikan Kematianku Sebagai
Muara Pertemuanku Dengan-Mu
Ya Robbii..........
Jika Sayang Adalah Sesuatu Yang Mempesona
Ikatlah Aku Dengan Pesona-Mu
Agar Damai Senantiasa Kurasakan
Saat Terucap Syukurku Atas Nikmat Dari-Mu

Ya Alloh..........
Jika Kasih Adalah Kebahagiaan
Yang Tiada Bertepi
Tumbuhkan Kebahagiaan Dalam Hidupku
Di saat Kupersembahkan Sesuatu Untuk-Mu

Ya Alloh..........
Hatiku Hanya Cukup Untuk Satu Cinta
Jika Aku Tak Dapat Mengisinya Dengan Cinta Kepada-Mu
Kemanakah Wajahku Hendak Kusembunyikan Dari-Mu

Ya Ar-Rahman.........
Dunia Yg Engkau Bentangkan Begitu Luas
Bagai Belantara Yg Tak Dapat Kutembus
Di Malam Yang Gelap Gulita
Agar Tidak Tersesat Dalam Menapakinya

Ya Ar-Rahhim…….
Berikan Alas Kaki Buat Hamba Agar Jalan Yg Kutapaki Terasa Nikmat
Meski Penuh Dengan Bebatuan Runcing & Duri Yang Tajam
Hamba Sadar Semua Ini Milikmu Dan Suatu Saat
Jika Kau Kehendaki Semuanya Akan Kembali Jua Kepada-Mu

JUNIOR PART 1 KESAYANGAN sy ~ ~

Utusan kepada : Junior Part 1 . .


Sebelum kata2 kasar daripada mulut ni terkeluar , sy nk MINTA MAAF

dlu ea . . maaf sangat2 kerana apa yang bakal sy katakan , myb akan

menyingung perasaan awak ea, JUNIOR PART 1 kesayangan sy . . awak,

HEBAT dlm mcri sgla maklumat mgenai diri sy . . tp apa yang mendtg

an kekeliruaan dlm dri sy . .awak ni . . .sebenaqnya . . .minat kat

ABG FIKRI awak tuh atau awak berminat nak tahu Tntg SAYA ? ? ?

sy pergi mana , dgn siapa , apa sy buat, SUME awak nak TAHU ? parah

la mcm ni . . .sy ni PENJENAYAH ker y perlu di perhatikan setiap

masa ? ? bukan stakat dlm UiTM shj . . tp kehidupan luaq sy pon

awak boleh tahu , HEBAT ! ! sowie la part 1 , sy bukan apa . . .

sy RIMAS , PENAT , MELUAT dgn apa y awak buat ! FAHAM ?! FAHAM X ?!

selagi boleh sabaq, sy akan sabaq . .tapi kali ni mmg da tak sabaq

na . . . hilang akal ke apa , awak men sedap mulut ckp KAZEN sy y

PEREMPUAN tu ialah BOYFRIEND sy . . .Ggggggrrrrr . . . sy belom GILA

nak bcinta ngan KAUM seJENIS la . . walau tak laku mcm ner pon sy

ni, utk bcinta ngan kaum SEJENIS adlh tidak same skali . . sy tak

BUTA tntg agama ea . . awak minat abg fikri , kenapa sy y sering

diperhatikan ? ? Secara UMUM nya, sy menegaskan SEKALI lagi ,antara

sy, NABILAH BINTI MUSTAPA dan KHAIRUL FIKRI RAZIN BIN ABU SAMAH

tidak mempunyai apa2 hubungan melainkan seorang SAHABAT SAHAJA ! !

noktah ! ! tlg la faham . . jgn mghantui sy dgn bayangan dia boleh ?

awak boleh menimbulkan sesuatu y tiada kepada ADA , FAHAM . . .?

secara jujurnya, ni la pertama kalinya , sy merasa sgt TAKUT utk

rapat ngan JUNIOR . . lepas ni, klu awak terjumpa saya sekitar

SHAH ALAM , PUCHONG , PETALING JAYA , BANGSAR . . .jgn HANTAR SMS

kepada sy LAGI ~ ! sy tak nak ada apa2 HUBUNGAN dgn awak . . . !

awak sgt MENGECEWAKAN sy wahai JUNIOR PART 1 . . .



sekian , SENIOR PART 5 ! !

Wednesday, July 27, 2011

N . I . Z . A .R ~ ~ ~

BUKAN LAH AKU SENGAJA MENLINGDUGI RASA DI JIWA,

NAMUN BIMBANG DIRI KAN TERLEKA,

HANYUT DI BUAI ANGAN DAN MIMPI INDAH,

HINGGA TERABAI SEGALA CITA,

SEDANG KHAYALAN TAK MENJANJIKAN,

SEGUNUNG KEBAHAGIAAN ,

SEBAGAI MAHAR HANTARAN…

Wednesday, June 29, 2011

ENTRY milik FIKRI shj ! !

Salam…da lama an tak update blog ni …serius sgt amat MALAS…yes ! M.A.L.A.S ~!
Nia, u r rite . . .i bestie y sgt tidak BAIK + teruk giler an ..( muka seposen jer ) thankz Nia… Even I bestie y teruk pon, u masih lg ade di sisi I . . .LUFVE u . .. hihi …  eh…sat na…this ENRTY not 4 u la wahai Cik si Cantik Manis Nia . .. (wah , nada memujuk…)ok, in my phone only ade 2 name FIKRI which is FIKRI (PAYUNG) n FIKRI HASSAN…n + FAKHRI S.ALAM… FAKHRI S.ALAM adlh kwn sy di Shah Alam..sekrg sdg melanjtkan pelajaran kat UM..yes..Fakhri, about 6-7 years da knl dia…gud frend…caring n paling penting…sgt berbudi pekerti..cewah..ok, tis enrty pon bukan nak cerita pasal FAKHRI..ni entry pasal FIKRI .! yess FIKRI ! ! !FIKRI HASSAN, I tahu ..u the best.u kwn y paling ceria, funny, caring n blablabla..+ u ni hensem , kacak ,n blablabla..hahahha..(kete u tu y buat u jd market )yes..btoi tu, Fikri..kata2 I ni cume nak memujuk u only ! ONLY ! I thu u touching ngan I,u anggap u’aollz sume da tak pntg dlm hdp I an…TIDAK ! SALAH ! ! skali jer u’oallz sume I da sayang..yess ! selamanya, I AKAN SAYANG ! yess, I thu , u TAHU kelemahan I apa an .. I paling lemah about PERSAHABATAN . . (laju plak air mata ni mgalir …POYO) Fikri, kita berkawan da lama…kita jd bestie pon da lama..u kenal siapa I, dan I knl siapa u..am I rite, dear ? ? mmg I ade rmai kwn kat UiTM ni, tp tak an same ngan u’oallz y I da knl sejak kecik ni lg..u lg fhm I, dan thu segala tntg kehidupan i..siapa I belom ni, dan siapa I skrg ... ingt an, lgu TENTANG BULAN, tu lagu milik kita,YESS..MILIK KITA…milik u, I, nine, nia, linda, dayah, fyi, amin… ary ni, 29/06/11 ..i sgt bz…So, lepas je solat maghrib, tilam , monyet n bantal busuk, mmg menjadi perhatian i..nak rest an minda n bdn y terlalu letih memikirkan segala jenis masalah n tanggugjawab y di amanahkan.. lepas tersedar around 10 mlm i dpt ur msg Fikri tp malang skali..msg tu I tersend kat FIKRI (PAYUNG)..yes.! btoi la tu., abg PM y femes time MDS ( cnfrm klu Fikri (payung) bce, tersenyum smpai ke telinga..) AMALAK..lupo nk kenalkan siapa FIKRI(PAYUNG) ni..ok, stop skjp..Fikri (payUng) ni..sy da knl time sukma dulu..eh, bukan ..!da tahu kewujudan Fikri (payung ) kat muka bumi allah ni sejak MDS lg.sbb campus tour banking ngan tourism wat skali dlm 1 group…so, time tu da prasan da dak ni cume tak knl jer…mula thu name dia n berborak time sukma..+ terus pggil dia payung..cox dia ske sgt bwk PAYUNG ke mana SAHAJA time sukma tu..hurm, hensem ?! bole la..cool jer Fikri ni..mcm cool blog tu..haish..tpi y best la tntg Fikri ni, dia sgt KEMAS . . .jarang nak jumpa lelaki y pengemas mcm dia ni..(klon kepada Aizat, y sgt PEMBERSIH tu ) mukin perkataan sesuai, metroseksual kot..pastu sgt teliti dlm stiap kerja y di wat..+ suke gak dia layan bnd remeh like MELECET tu..hahhahah..( seperti y sedai maklum, Nabilah Mustapa bukan jenis y ske bnd remeh2, tak kuasa nk melayan )..hurm, tak thu apa y menarik sgt tntg Fikri (payung ) ni sampai ramai gak y minat + admire kat dia…MARKET giler aw mamat ni…UNTUNG awekz dia…jalan sbeleh msti bangga an tgk gegurlz lain pandang jer kat dia..tp nasihat utk adik2 tu …kita nak pilih seseorang y istimewa dlm hdp ni bkn berdasarkan paras rupa dek oi..tp keimanan n ketakwaan y mereka ade..sng cerita, pggang agama mereka..sbb, bila da kawain nnti, lelaki ni y akan bimbing kita…klu dah kita pon kurang tntg agama dan carik lelaki y same gak..parah la….tp Fikri (payung ) ni insyaallah la..ok kot…kita tak bole menilai org dr luaran an….abah mara sgt klu sy menilai org hny dr pandgan mata kasar….wahhh….ni suda melalut…ok, tu jela tntg Fikri (payung) kita berbalik ke pada cerita asal..lepas tersalah send msg tu, malas buang masa, terus call Fikri Hassan ~ “yess, Fikri..terkejut bukan..ttbe jer phone u berbnyi time2 genting mcm ni…hope segala y I da terang an dgn jelas dpt u terima ngan aty terbuka ..”After call..bru teringat..OMG…baju y I sidai td da terkene semburan nyamuk..so, kene la basuh balik baju tu…n terpaksa la berulang ke Tun Kudu utk membasuh baju…sampai kat level 11, ternampk, siswa ade kat mesin air gedegang tu..‘alamak, MPP la plak ….”Ok, relax jer..nek atas balik..lepak bilik n settle an kerja2 dulu..tgk jam da dkt kul 12..so, cnfrm MPP da balik…bole nak g Tun Kudu ngan AMAN…tp MALANG 1000x MALANG….time nak balik ke Tun Senaja, ttbe jer kat tangga Tun Kudu tu, FIKRI (PAYUNG) turun ngan langkah y sgt tergesa2..tahu x perasaan mcm ner time tu?? Terkejut, tergamam, terkaku…+ cnfrm la malu..time tu tak pakai tudung kot… Dlm aty da pk sumthing y buruk la..asal plak mamt ni masuk blok siswi..apa dia wat ? sumthg y tak baik ? haish, aty manusia an..selalu terlintas bnda2 y tak elok..klu ade problem y memaksa Fikri (Payung ) nek kolej siswi pasti de bnyi visel tp ni x de pon…tp rupanya ade budk kolej Tun Kudu kene hysteria..OMG…So, conclusionnya..after this…even nak pi basuh baju kul 2-3 pgi kat Tun Kudu, Nabilah Mustapa…awak kene PAKAI TUDUNG thu ! ! aurat kene jaga ! ! mahkota utk belaian suami awak nnti, adlh rambut…haish ! APAKAH ini ? S.T.o .P . ! ! ! So, ni la dia ENTRY pasal FIKRI ! gabungan FIKRI HASSAN (y sy perlu pujuk..) + FIKRI (PAYUNG )…Out..utk ketenangan diri..wahh..skrg telah tima masa dan saat y sy tggu2…..Kepulangan BELIAU ke MALAYSIA membwa senyuman di HATI…(waaahhh, ayat mcm tanam bunga…)

Thursday, April 28, 2011

:((((((

Ya Allah, kuatnya dugaan yang engkau berikan...

Sesungguhnya, aku hanya manusia biasa..

Yang lemah, ya allah....

Jauhkanlah aku dari segala marabahaya....

Hindarkanlah aku dari sebarang penyakit....

Amin....

SY DA TAK LARAT NAK DGR . .. . . .

Doc ~~~

“ Nabilah, lepas ni makn ubat ni..lepas , tu telan ubt ni..bla..bla..n bla....

Ingt, Nabilah...jage kesihatan... Jangan makan n minum ikot suka...

Banyakkan minum SUSU !”

Cetttt ~ ~ ~ ~ ~

Ingatankan zaman tu da berakhir !~

“tu la Nabilah..DEGIL sgt an....PADAN MUKA KAU NABILAH BT MUSTAPA ! “

Abah...plzzzz...

Ckp ngan mak, tak yah la jumpa doc lg....

Kita amek ubt tahan sakit kat farmasi jela..

Plllzzzzzz......

“eh, sakit..awk mmg tak ske tgk sy senang ker hah ?? mmg ske tgk sy sakit je ker ???

Sy bru nak aktif dlm hdp sy..plz la..klu nak dtg pon, lepas sy berjaya bukak kedai photo sy sendiri...PLLLZZZZ...apa kata, skrg ni..awk g men jauh2 dulu..boleh la..boleh la ek....! ! !”

MOOD : muka seposen ..tgn kepit kat dada....muka pandang bawah..MUNCUNG ke depan...