Thursday, October 21, 2010

JUNIOOORRR sem 1 !

Hello...
Ah lan wa salan...
Assalammualaikum...
Rindooo...sangat amat rindoo wooo..  hurm...apa kabar ea kamu org sume..mesti terasa.. mcm da tak nak updated je blog ni..ehehhheheh.. :P soorrrrryyy sgt amat sangggaaatttt...
Sangat teramat BZ... sibuk ngan itu..sibuk ngan ini... kirenya,sibuk jela memanjang..
Ok,class utk sem ni da berabuhkan tirai.eh,macam silap je..silap2..suda tukar la..
Class utk sem ni telah melabuhkan tirainya..*aiyooo..da habis part3??copatnya... TAKUTTT !
Hah ,korang..adik2,part 1 y sibuk sgt tny..
“bila AKAK nak updated blog...”

Ni hah..den mengUPDATED blog utk hampa...*lawak la korang ni..adoyai..
LAWAK, LAWAK , LAWAK ... nak tany la.mane korang dpt idea nak panggil sy..

AKAK SAHSIAH RUPA DIRI !

Addooossshhh..*tak de name y cute lg ker?? Da nama pon dak part 1 an...sumenya nak di panggil akak n abg..alahai syg oi..beza umur setahun dua je kot..apa ada hal.pggil nama suda..
Ni ber AKAK2 bagai..adoyaiii..  LAYAN jela ea.. hahhahaha.. ADIK2 part 1 and ADIK2 pra-dip,klu jumpa sy tu,tak yah la ea..panggil akak KOMANDER o AKAK SAHSIAH RUPA DIRI...pnggil nama sy cukup ! NABILAH BT MUSTAPA...

Ok, part 1 lg.cerita tntg korang,sampai suda kot tak berhenti gelak.Ok ,alkisah begini.. Ade la se-ary tu an.sy ngah OTW nk ke kelas ni..muka confdnt jela..*tak silap time tu ngah pakai baju blok ..tiba-tiba..

“ Kak, bila akak FREE ??? “

*dalam aty.ni dak koko group aku ker ekk???confius...

Sy pon “ awatnya ??? “

“ Bila kita nak men futsal same2, kak ??? ckp nk men same2... “

MEN FUTSAL SAME2 ????..addohh.susah la klu ramai sgt kenal ni.korang memang la ingat sy, tp sy kene ingt ramai org.sooorrryyy sedara..kamu dak Pra-Dip an...????

Jawapan selamat..

“ Sy turun time sabtu pg je... jom la.. kat pdg atas..”

Mereka

“ alah akak ni, men ptg la..pg susah nak bangun kak...”

Sy “ nasib la..ptg n malam siswa ramai la...sy ni PEMALU..” 


Ffffuuuhhh....korang ni.beragak la wei.nak tegur sy tu pon,jgn la time sy nak g class..time jumpa kat cafe ke, kat gym ke , kat unit sukan ke...ok la..ni kat TENGAH2 jalan tu gak korang nak berborak ngan sy ea... 


Alkisah ke2...

Kat JAMBATAN.* time ni nak g library..

Tiba2..

“assalammualaikum PUAN...”

Oooppppssss...sy pon,

“ waalaikumsalam, maaf ea.sy TAK KAWIN lg..”

Mereka..

“maaf komander.. assalammualaikum CIK..”


Sy pening pale da...

“Maaf, sy belom pegang KOMANDER MADYA lg,tak perlu berCIK ngan sy...”

Mereka pandang sy dgn pelik sekali..hehhehehhehe..maybe mereka juga tak fhm..di dalam organisasi KOMANDER KESATRIA...sesiapa y berpangkat KOMANDER MADYA ke atas sahaja..di panggal nama, akan di panggil CIK...so, sy belom manpu lg ke tahap tu sedara. Y pelik lg musykil tu.y nak tegur sy tu,sume siswa..hello, SISWI..awak sume takut tegur sy ea??
Sy tak MAKAN org la * sy ske AYAM GORENG KFC Masjid Tanah ! 

Alkisah ke3..
*kat gym..time training...

Sy “ eh awak,patner ngan sy ea...”

Siswa 1 “ ok,tak kesah ke?”

Sy “ ok je...”

Kick pnye kick..aiyooo.kuat btoi mamat ni kick bdn sy..*sakit woooii..agak2 la kick time training wei..eerrhhh...

Sy “ awak kick kuat2 ni sbb geram ngan sy kat padang kawad ker ? “

Siswa 1 “ ya allah,komander ke??sssooorrryyy kak...sooorrryyy..sakit ker??
Matilah aku..”

Hahahahahha..  tahu takut.korang ni,sy masih lg student UITM MELAKA sama seperti korang sekiranya..sy tidak berada di padang kawad or pakai pakaian rasmi komander.ni, sampai ke luaq padang kawad korang nak takut ngan sy awatnya??peliak la..

KISAH SEDIH !!!! :)

SAYA CUCU YATIM sekarang..!
Sehari sebelom umat islam meraikan kejayaan berpuasa dan menyambut bulan SYAWAL...
Sy telah kehilangan seorang y saya sayang..iaitu WAN sy..*nenek la...Wan memang da lama sakit...nak ckp sakit pe tu susah sket la..biasalah an orang tua2...hurm..pastinya,last sekali sebelom wan sakit,doktor sahkan wan kene TIBBBIII...nampak remeh,tp penyakit ni leh bawak MAUT kot..hurm...sedyh wei..sangat sedyh...belom pena lg kehilangan org y kita sangat sayang..ni first time la katakan...

first nak cerita tntg KESETIAAN y atok tunjukkan..
Saya sangat berbangga mempunyai atok seperti beliau...KASIH SAYANG,CINTA dan KESETIAAN beliau sehingga wan menghembuskan nafas y terakhir....atok y jaga wan sepanjang 4 bulan wan terlantar sakit tanpa boleh bergerak...*Adddoooohh,bahasa den sangat dahsyat lorh...hehehheheh.. 

Atok y tukar lampin wan..atok lakukan seorang diri..tanpa bantuan ahli keluarga y len...malah saya,y cucunya pon tak di benarkan..ingt lagi,time tu,saya baru sampai dari melaka...singgah umah atom dulu..sebab nak jengguk wan..RINNDDDUUU wei...sangat rinddduuuu...lepas da tgk wan..belai tangan wan...saya kuaq sat...duduk kat ruang tamu...ingt nak bace surat kabar dulu...tak lama lepas tu,atok kuaq dari bilik dan terus ke dapur..ingt atok nak wat apa la an..so sy duk diam jela dulu...tak lama lepas tu,atok bawak sebezen air and tuala..ingt nak tolong la pe y patot an..tp belom sempat nak masuk bilik,atok da kunci pintu dari dlm..so fhm la di situ.. atok tak nak ade y bantu..

Pernah sekali tu,nak wat kenduri kat perak.Atok y rancang nak wat kenduri..yela,rumah baru siap an..cadangnya,raya taon ni,nak beraya ramai2 ke perak.yelah ,taon lepas da merasa beraya di melaka ,taon ni perak la plak..lama da tak mai perak tu..cian rumah tu..
hehehehhehe...  so,abah ajax atok balik an,y anak2 pompuan tak yah la balik perak,tapi time tu,aku ngan arif ngah jaga wan.wan suh aku pggl an atok ke dlm bilik..sumpah tak tipu,time tu syahdu sgt..wan tak nak berpisah ngan atok..wan nagis..dia nak berada di sisi atok.. wan cakap,ajalnya tak lama lg,so dia nak bersama atok je...klu korang y bace ni ade kat situ,pe y korang rasa???? Sedih sgt..mengalir kot air mata ni tgk .. atok setia di sisi wan..betoi kata arif, ni la namanya cinta ke syurga..

Nak teruskan cerita lg berkisar atok ngan wan.terpulang la korang nak baca ke tak.tp serius intipati kali ni agak membosan an.. klu korang sume nak tahu an,selama ni , atok ngan wan selalu je bergadoh..yela,sorang peel len sorang lg len..asyik ber telagah je la.. *eeh,ber telagah??betoi ke perkaraan ni???confius ...  setiap kali dtg umh atok,ader je bnd y di perdebatkan..kkdg2 sweet je tgk..hahahahahhaa....nak kawin nnti,nak carik y mcm atok la.. kasih ke syurga *bak kata arif la..sengal ! bukan nak puji melimpah ruah. Tp btoi pe,zaman skrg bukan senang nak cari lelaki y baik.y betoi2 sayang kan kita sepenuh hati..tetttt.. * bercerita tntg pglaman sendiri ker??wawawa...tp serius la..y ckp ske,minat,malah ade y berani sgt kata “SAYA CINTA AKAN AWAK “ pon same je..lama2 cinta tah ke mana..sumenya hilang je sekelip mata...*adddooosssshhh terasa2..!klu y bace ni di kalangan y pernah katakan ayat keramat tu,sorry babe,bukan niat nak perli2 pe tp berkata bnd y benar je ! huhui...  sampai suda pon bercerita tntg cinta ni tak ke mana.. wwaawawaa....

Dulu time balik dari asrama,arwah wan selalu masakan kari utk sy..sy ngan abah mmg ske GILER ngan kari..tak tahu la nape..then sy sangat la GILER JUGA kepada SAMBAL SOTONG ..SEDAPPPPPPPPP HINGGGA MEEENNNJILLLLAAATTT JAARRRII !!!
Mmg sebab sumenya sedp,tu y badan ni jd mcm ni ,hah,...lalallalalala..*GEMOK !.. 
Wan ske masak makanan kegemaran sy,tp masih ingt lg..time tu kecik2 au,ngah cabut uban2 y gatai kat pale wan..tak silap time darjah 3 0r 4 la..mse tu masih rapat lagi ngan ABG IMAN .(sepupu ) ...tp pe org ckp..memang rapat sgt2 la ngan ABG IMAN.pastu an,Wan ttibe je ckp.. da besar nnti jgn kawin ngan sepupu o sedara..nnti otk anak tak berkembang..pastu an abg iman ni pndg jela sy...sy pon ngan selmber ckp r “dgr tu,jgn kawin ngan kita,nnti anak abg imn tak pandai..”hehehehehhe..gelok bosar abg iman pastu...tu la kngn dari kcik smpai besar y sy susah nak lupa..(ea wan, kak yong tak akan kawin ngan sepupu o sedara..kak yong ingt kata2 wan...nnti kak yong carik org y bukan sedara ea...)even bukan wan y jaga sy dari kecik, tp kasih sayang y wan bg sgt cukup utk sy..dulu an,masa kecik.saya nak sgt jadi peguam tp an,wan ckp JANGAN ! kkdg2 duit y peguam terima ni kita tak tahu sumbernya dari mana...
Memandangkan sy,budak y mendgr kata...sy ikotkan jela..so bertukarla cita2 menjadi arkitek !
 lalalalalla * y bace ni,msti ckp.. “ tp skrg da berubah,bukan arkitek tp.......” hahhahahaha..
Bercita2 mjadi ISTERI Y SOLEHAH.... amboi...!

photo pnye HALL !!

Mengeluh dan terus mengeruh.. sumpah sangat sakit aty..time ni lak la..phone tu nak rosak,..
Aiyoyo...WHAT THE SH*T ??  * jamabng jage bahasa anda ! sumpah wei, geram giler... da la mata ni makin ary b+ kaburnya... ni + lak ngan kerosakkan phone y sangat2 melampau... adooosshhh.. sumpah geram bangat2....
Nak pikir phone, spek , dan y paling teruja tu... buku photo y kat THAI KUANG tu... adoooossshhh... baru plan nak wat sekatan makanan sebab nak beli buku tu... mahal kot... buku nipis je tp harga... mak ai... mencecah 3 ANGKA tahu ! hurm... ni la nasib klu teruja sangat nak jadi dewasa.. berdiri di atas tapak kaki sendiri tnpa bantuan keluarga... hahahhaha..  perit bhai ! PT dapat berapa je.. nak wat tu la..nak wat ni la.. mane wei nak carik duit ni??? Aiyoyo... simpanan ?? oh tidak la... tu utk di gunakan time nak kawin nnti... kahkahakhakah...
GILO ko jambang,....  tak la... duit simpan se eloknya tak moh la di usik.. mane tahu time akan dtg, duit tu sgt di perlukan ker... wawawawawa..... auh.. kene kuatkan semangat ni... tak le la nak men beli o bedal je...

awal seeeemmmmmmm !

Permulaan y indah adalah keseronokkan membaca !
adakah itu benar atau mainan semata?? Ceh..siot je an !
ARAB dan ARAB... !
Kayfa haluka ??? ana bi khayr wa al-hamdulillah !
Sesungguhnya bahasa syurga itu sgt la indah !
Ok...
Utk sem ni,bahsa ke-3 y di pilih adalah ARAB !
Kenapa ? mengapa ? dan bagaimana ?
Jawapannya adalah !!!! tttttteeeetttttttttttt, sy mau jawab !


PIKA “ ayah aku cakap,bahasa arab bahasa syurga “

LISA “ bella, bahasa arab tu bahasa al-quran “

NIA “ senang kene soal nnti dowh...ko an byk dosa “

ADAM “ lek r, arab je pon ....”

HAIRIL “ Arab ??? duit bhai ! “


Huh.??? Sume jawapan y menyakitkan aty...maybe PIKA je kot y leh pakai * pasti dia kembang giler bila bace ni an..hah,stalker sy la tu an..an..an...
Hurm... ISLAMIC BANKING ????
Susah wei..tp “ YAH ! NABILAH BT MUSTAPA PASTI BOLEH BUAT !”
*semangat giler...hahahahhahah
Di sebabkan kos ni la, sy bertukus lumus untuk merealisasikan impian ! KERJA DI DUBAI !
Hah??? DUBAI ??? wahhhh ... serius, ni la y sy cubakan, mencabar diri sendiri... Setelah
Apa y di rancang tak menjadi kenyataan ! bukan tak menjadi tapi saya sendiri y tak beranikan diri... bukan takut tapi, eeerrrhhh, da la,malas nak citer panjang da..... sume tu da lepas pon an..
So diam jela ! itu lebih baik kan....!

Tetettttt..
K la..
Time is masa...
Out dulu babe..
Esok class eco ma..
Pg2 buto naw..
Wawawawawa....
dadadadad

Thursday, July 22, 2010

HABUK sane sini babe !


* pose menarik dari kami sukarelawan UiTM MELAKA !


* time ni baru lepas melantak kat dewan syahbandar...


* time perasmian kot..cun giler !!!


Assalammualaikum saya ucapkan,kepada anda sume rakan dan taulan..

Boria jambang2 sy persembahkan..utk tatapan saudari sekalian...aiceeehhh,...

*senget dowh ....

Ok lah..

Pasti ramai y tertnya2 an..

Awatnya minah JAMBANG ni tak meng-updated blog nya..AIYOYO...habuk sane sini ma...

TULUNG ! kepada stalker y nak SANGAT intip sy tu..

Dont worry k...ni hah, sy da updated...so leh la senang an hati2 kalian tu ea...hahahhahaha...

*kepada y terasa tu, jangan biarkan hidup anda di selubungi misteri ea...



Ceh, FERASAN !

Tp y pasti ... memang ade y tertungu2 an...bila la minah JAMBANG ni nak updated blognya...

Pnt wei stalker kat FB je... hahahhahaha....KANTOI dowh ! k malas nk citer pasal stalker y pasti tak kesudahannya...

First sekali, y pertama ..hah???? wat ??? ayat keling dowh...

Tetttt.... ampooon ! saya sgt bz ngan pelbagai aktiviti y pastinya memenatkan tubuh badan saya.. Apakah antara aktivitinya???? Pertama nya adalah .....

SUKMA !!!!

*tgk betapa pntnya...tido kat bilik gerakan je kot..





Perh..tak yah ckp la wei... gila hebat time sukma ni..ponat giler den ! tp best....dpt cuci mata.

*even y dtg bukan encem mana pon..jambang pon tak de...hahahahhah..senget 1 !

Tp serius la...sukma ni sangat la best.byk kenangan tak leh lupo kot...pengalaman berharga dlm hidup ni.... dan y paling ketara sekaLi la...

Tag SAY NO TO COUPLE tu telah berpindah tgn wei !

Sumpah tak tipu kali ni ! dan y pastinya orang y sedang memegang tag tu adalah orang y...... ttttteeeeeeeeeeeeeeetttt,... ceh... *amalak..matilah sy klu dia terbace.... hahhaha..

Dialah orangnya...

NEXT TOPIC plzzz..adddoooosssshhhh !!!

Hahahahhahah :)



Kantoi bhai ! ok la...ayat sopan plzzz NABILAH BT MUSTAPA !

Ampooon ! k la...seterusnya...

ASAHAN !

Pertama kali wei g tempat ni..mula2 gi tu bapak r...buhsan giler...sy ,JUJUT, n si kera A.K.A izzul....aiya???

Ahhahahahhaha...

Berkepit 3 org je kot...sumpah sgt boring ! da la dtang2 terus kene daki gunung ledang..

Mak ai..tak beragak kot....sumpah penat giler ! eeerrrhhhh L

k...k...k....

setelah sekian lama la... mksudnya, selepas beberapa jam..baru la rasa keseronokknnya..

da de member la katakan..hahahhaha..



g ASAHAN ni pon sebab jadi PEMBANTU MINGGU DESTINI SISWA !

sayang adik2 lorh.. * ceh ayat nak poyo je an...

Selepas abes PMDS...

Sy pulang ke syurga ! hah? Giler la wei... kan org selalu kata, RUMAH KU SYURGA KU !

Hahahahhahha.. J ...da sebulan kot tak menjejakkan kaki ke umah... orang len dok syok je cuti sem...

Tp tak pe... best kot...pengalaman !

*padahal aku nak...da da..abes !

Hurm..

Last sekaLi...

Permulaan kuliah pada semesta ini !

Ceh...

KUANG ASAM JAWA !

Giler la subjek sem ni..

POCAH PALE DEN WEI !!! manghadap NOMBORW je kojanya...

Ferrrhhh... pening pale kot..

Tp tak pela...

Sya tak moh jadi TIKUS ! saya SINGA y KUAT !

Adosssh ni lagi satu..pasti ramai y tnye2 an..awat la minah JAMBANG ni???

Sume ayat pelik2 dia gne...hahhahahahhah... J * GOLAK BOSAR !

Next kali saya citer ea...huhhuhu...

Byk kot bnda psal TIKUS dan SINGA ni !

Abes !

K la...

Ponat la nak taip ni...dok tekan2 je laappyyy ni...majok dia kang...

Hahahahha..

Sekian ...

Tgk la pic2 ni yo...

Have FUN !


*muka stress urusan sajian lorh !

penot giler...tgk da kurus an..

wawawawa...

:)

Tuesday, June 1, 2010

curik-curik baca ea...

:O

hahhahhaha..sebelum tu.sy nak tny kat korang y tgh dok mbce blog ni???tak buhsan ke hah???
ni tempat sy merapu-merapan la wey..he3... :P tp lau nak bace sgt an..bace la ea..*mmg dtulis utk di baca pon ..huhuhuh...apa y korang akan fikirkan bila saya sebut MEGAT HELMI ?? (*hah,rasanya mcm dia tgh bace je..klu dia tgh bace ni,cnfrm tersnyum smpai ke telinga an..ha3.. :) kantoi selalu curik2 bace blog sy an..lalala..) ceh,..da nak merapu-merapan da ni..hu3.. ok,first time sy post wall kat fb letak name tu..hah??name apa??name td tu la..budak skema y bernama MEGAT HELMI..ooopppsss...(*matilah sy klu dia bace ni..cnfrm majok tak moh rply msg da.. :) ) da2..teruskan ekk..ramai y ckp..

"bf baru ker bella?da percaya pd cinta???", kata irfan..
"wow,beraninya...tak takut ade y mara ker??", kata amin..
"tak wujud..", kata gaga..
"adohai.. ramainya stalker hang bella oi..",kata lisa..
ceh..sungguh kurang asam jawa kata2 korang ea..ok fine..act, Megat Helmi ni adalah junior sy suatu ketika dulu..tp tu dulu...skrg?? hurm..apa ea..?? hurm bf ?? tak an la.. bff ?? yupz..mukin ini y tepat sekali..tp Helmi call sy 'akak'..hurm mybe dia nak sy jadi 'kakak' dia y btoi kot..ha3..
tu pasti tak mukin !(*lagi teruk la sy kene klu megat hakimi pon mcurik2 bace blog sy ni..wa3..)
hurm..sejak Helmi ni masuk UM..sy da jarang chat kat FB n YM ngan dia..n sekaligus mmbuatkan sy rasa tak perlu la nak on9 selalu lg..(ayat nak cover line) Helmi bukannya ada pon..he3.. YM tu selalu ngan Helmi la..jarang sgt sy layan YM ni..klu ade y suruh on YM baru la sy mgikut arahan..hahahhaha..sy mula rapat ngan Helmi ni bermula 27/2/2010..cehh..(*sy masih ingt tau tarikh ni.pertama kali dlm hidup sy chat kat YM ngan helmi then lama lak tu..)
sampai la saat ni sy masih lagi rapat ngan Helmi tu..di sebabkan UM ngan UiTM bukan 1 kampus (gila ke apa?cnfrm la bukan 1 kampus,da name pon beza. 1 Um,1 lg UiTM..senget da ni ) so terpaksa la sy berhubung ngan beliau..ooucchh..tersalah lak.. so terpaksa la sy berhubung ngan Helmi melalui hp 3G samsung sy y telah byk kali di jatohkan oleh org2 y tidak bertggjwb..
aicheche...bukan 3G pon..tp msg je kot..hahhahaha,.... :)
seterusnya.pasti ade y tertnye an..apa motif la minah JAMBANG ni post benda ni..pekaitainya ni..act..mmg tak de kaitan pon..sje je...coz lepas ni sy da sgt2 la bz..rasanya tak de time pon nak msg Helmi kesayangan sy tu..jd..sy tahu dia akan curik2 bace blog sy ni an...sbb tu sy post ..supaya sekurang2nya..bila dia da bace blog ni..dia tak la majok lama2 bila sy tak reply msg dia ..hehhheheh.. :) btoi an Helmi ??? see..,Helmi senyum je...
hahhahahahha....
:)
p/z : Megat Helmi..
nak jd stalker akak ker hah??/
lallalalalal....



Monday, May 31, 2010

kentot !











:)








pasti ada y ckp.. *tak senonoh btoi tajuk ni...ha3..wat ever la ea..kisah kali ni agak lucu..dan y paling memalukan dlm hidup ni..wawawaa...apa y terjadi dong..?? ok kisah bermula .. sy,moy,epa,kyna,isma n eyka..rancang nak hangout bersama..tp apakan daya..hanya sy dan moy jey dpt hadir..y len terlalu byk komitmen y perlu di laksanakan terhdp anak2 mereka..




hahahaa.... :p seperti y di rancang hala tuju y perlu di carik adalah MID VALLEY ... mmndang kan ary ni adalh ary isnin..semestinya jalan akan JJJJJJJEEEEEEMMMMMM berjeler-jeler..




so pnyelesaiannya adalah RAPID KL bus.. hahhaha..cepat lg pantas..*padahal da lama tak nek bus..rindu seh..bermulalah perjalanan sy menaiki bus rapid k.l setelah sekian lama tidak menaiki bus..hahhahahah.... bukan ni y nak diceritakan..setelah bla..bla..bla..*pndekkan cerita coz mata da ngantok..




time nak balik tu..hujan lebat..lepas je berpisah ngan moy kat stesen KTM..sy ternmpk 2 org mamat y agk encem sedang snap pic mgunakan camera DSLR..fuuuuhhhh..bergaya sungguh gaya mereka...




sememangnya sy y tgh meroyan terhadap DSLR ni merasa cemburu melihat aksi2 mereka itu..




hahahhaha.. ;) kata org malang memang tak berbau... ary y ckup indah ni di setakan sy y cukup dikenali sebagai CROCS PINK telah terjatuh terduduk di hadapan 2 org mamat tadi..ni sume gara2 jalan y licin akibat hujan y lebat..apa y lucunya..ketika jatoh tu...satu bunyi y tak sepatotnya keluar telah sy keluarkan iaitu PPPPPRRRRRROOOOOOOTTTTTT !! hahahaha.. :).... *plz klu bace ni jgn gelakkan sy coz sume family sy telah gelakkan sy tahap gaban ketika mdgr cerita ni..




tu dia..sy telah TERkentot di hadapan 2 org mamat y sedang pegang DSLR..adooossshhh..malu giler time tu..ngan muka selamber lg tak salah..sy pon bangun n terus ke stesen bus..klu la mamat tu kenal sy..aduh hai..sungguh memalukan kot..selamat tak knl...hahahhaha...itulah cerita sy tentg kentot sy y sgt kuang ajar...




hehehehhe....



*pasti mamat ni tak tahan bau kentot sy an..


he..


:)









p/z : sy tak moh lg pndg org y tgh pegang DSLR.


sy takot sy TER****** lg..


hahahhaha..


Thursday, May 27, 2010

kahkahkahkah..





:)

tvm..

kerana panggil saya GARFIELD y GEMOK..

tvm..

kerana bagi pic ni kat email saya..

tvm..

kerana telah bagi nickname baru pada saya..

tvm..

kerana selalu pelok bear tu..

tvm..

sebab suka buat saya sakit hati tahap gaban..

tvm..

K . A . M. U !

*SAYA AKAN BERIKAN NICKNAME JUGA ..
SO BERHATI-HATI SARIP DOL !



GEMOk + GEMOk = MoMoK





saya da +++ gemok !



aiyoyo..









DIET !


hurmm..

gemok ?

salah ke??

tak lawa ker??

burok ker??

macam mana nak kurus klu da MEMANG gemok??

funing la...

sana cakap..

"ya allah bella,makin gemok sekarang.."

sini cakap...
"kenapa makin gemok awak ni ??"

situ cakap..
"jual lomak ke???"
*ayat y paling menyakitkan aty..









SALAH KE JADI GEMOK ??

klu sume orang nak kurus,


sape nak jadi GEMOK ??

klu sume orang nak kurus,

kesian orang yang jual baju untuk orang GEMOK..

klu sume orang nak jadi kurus,

sape nak beli ubat kuruskan badan...


ha3..



:)

saya gemok !

kerana itulah saya..

ha3..

berjaya ke saya menurunkan berat badan dan menguruskannya kembali ??

kita tunggu dan lihat...
*sy bukan nk kurus sgt tp kamu selalu ckp sy gemok.














*klu sy jd mcm ni..
adalah kita masih kawan lagi???
thinking .....

Tuesday, May 25, 2010

pagi ini ada hantu !



bunyi tajuk mcm menakutkan..
al-kisah bermula..
bila sy sebagai seorang ANAK DARA..
di alaf baru y serba-serbi moden
y acap kali bangun lewat...
he3..
:P
selalunya bila bangun pagi..
umah da kosong da...
sume da gerak g keje..
he3..
:)
dan seperti biasanya..
benda pertama y di capai selepas bangun tido y lewat itu adalah..
LAPTOP !
:)
he3...
tp ary ni tgh syok2 bukak fb..
ngan keadaan y tak mandi ni..
terbaring di atas katil y kurang sedikit empukk..
tiba2 ade terdgr suara org berborak di phone..
(dlam aty,mak ai,sape lak ni...kan sume da g keje...diam nabilah..
ko kene diam kan diri..
biaq dia menjelma...)
"hah,ckp nk kuaq ary ni..."
OMG...
rupanya...
PN SABARIAH SARYAN g keje lewat ary ni...
ffuuuuhhh..
lega...
wat terkezut je td..
he3.
:)
pastu tiba2..
"nak g IOI ary ni..
padini ngah sale...
he3..."
(muka tersengih mgharapkan di hulurkan sesuatu...)
lalalalalalalal....
*motif..tak de keje..
tgn gatai n meroyan nak updated blog pagi y
tak berapa nak buta ni...
he3...

Monday, May 24, 2010

SOAL dan JAWAB !

S : Jambang tu apa maksudnya>???

J : Jambang tu Jambang la..
S : Jambang tu orang ke???
J : Iye kot..
S : siapa Jambang tu??
J : Muisz kot...
ttteeetttt..
*RAHSIA TAU..
S : da berapa lama???
J : tak couple k..
*say NO to COUPLE..
S : terus kawin ea???
J : ade jodoh ade la..
*tak harap pon..
S : minat bola an..
J : iye..
sgt minat..
dari kecik lagi..
*minat azzman adnan y kini da boroi..
he3
S : kenapa minat ?
J : Pemain bola hensem2..
cool..
macho sangat..
*sebab dah minat bola..
minat tu datang tanpa paksaan..
S : dengan sape selalu tengok bola?
J : En Mustapa B Isa
Muhammad Alif B Mustapa..
tp selalu gadoh bola ngan orang len..
S : bergadoh bola??
siapa???
J : yupz bergadoh berkisarkan bola..
hurm..
'arwah' PUTERA 1B ..
S : PUTERA 1B tu apa ?
J : banyak sejarahnya...
he3..
:)
S : tak menjawab soklan...
J : ske aty la..
blog sy an..
la3..
;P
da la..
sambung next episod ea...
hahaha...

kedegilan itu !

kerana kedegilan itu..
untuk melawan segalanya..
masih ingat lagi kata2 DR SAFURA..
dari pusat kesihatan UiTM MELAKA...

"maaf ea..dari apa y saya lihat..
pinggang awak ni da di jangkiti kuman.."

sungguh tak percaya akan terima berita seburuk ni..
tatkala semangat untuk menghadiri diri ke
LATIHAN INTENSIF BAKAL KOMANDER
berkobar-kobar...
*ya allah berikan hambamu ini kekuatan menghadapi dugaan ini..



hari demi hari..
waktu yang di tunggu tiba..
latihan di laksana seperti yang di rancangkan..
akan tetapi..
masuk je hari ke-3...


*pusat kesihatan UiTM Melaka..
"berdasarkan rekod awak ni..
rasanya baik awak tarik diri je dari komander ni awal2..
tisu kaki awak tu da terkoyak..
saya takut lagi terok jadinya nanti..."


kenapa dugaan ini perlu hadir...
adakah di sebabkan KEDEGILAN ITU ???

Sunday, May 23, 2010

KESAKITAN ITU !

:)


manusia acap kali leka dengan keindahan dunia ini..di kala kesakitan datang..baru lah manusia tersedar bahawa..akhirat itu pastinya ada...aicheett....berbahasa lak malam ni...hu3.. ;P kiasan je td...act baru je lepas bace blog MJMA POYO...sedyh blognya..berkisar 1000 persoalan y byk mjadi tnda tanya...tulah dia MJMA POYO....he3.. :) *klu kamu terbace ni...ampoon ea MJMA POYO...


ary ni melawat wan (panggilan utk nenek) di ospital..ramai2 berkampung di bilik U1213 PPUM...kecoh sumenya...SAH ! wan telah di sah kan di jangkiti virus TIBI ! kesian ! patot ler wan selalu sakit.. apa y ingin di ceritakan adalah...PENDERITAAN DI KALA KESAKITAN !



masih segar lagi 14/12/2008...tarikh keramat dalam hidup ni... kesakitan y melampau telah berlaku...bergerakkan y terbatas...sana sakit..sini sakit...sumenya sakit..segalanya sakit..tidak ada satu pergerakkan y manpu di wat...sakit teramat la sangat :( SLIPPED DISC tu y doc mnpu ckp.... hnya ALLAH je y thu perasaan ketika itu...betapa sedihnya..nikmat hidup telah di tarik sedikit demi sedikit...itulah y pasti...


*stop here...

Saturday, May 22, 2010

KALI KE-2 KEBODOHAN !


tak tahu bagaimana mahu mulakan...





KEBODOHAN diri sendiri...




kali ke-2 ..



sy kehilangan sesuatu y AMAT SANGAT...




DI SAYANGI !




* ya allah berikanlah kekuatan pada hambamu ni,

sesungguhnya aku hanya hamba mu yang lemah ya allah..



sy telah kehilangan JAM y sgt sy sygi...


selama 5 TAHUN ..



sy mbawanya kemana2...



susah senang..




kami bersama2....



tapi sekarang..




dia telah pergi meninggalkan sy..




pergi selamanya...




:(




S.T.O.P !



*tak mnpu utk teruskan..

(air mata da mgalir laju)



Thursday, April 29, 2010

siapa sy ? kenali la..

5 perkara y sering di wat walaupun da tahu salah ?
-bangun tido lewat walaupun mam da pesan
"awak tu da ank dara.."
-ske study last minit...
seary sebelum paper bru blajaq..
-tak mkn ubat..
rela tahan sakit...!
-pakai selipar 'jamban' utk g class..
selamat tak pena kene saman lg la..
-tak ske bawak ic n lesen time kuaq..
bwk duit je...
5 y penting dlm hidup buat masa skrg..?
-abah+mam...
-adik-adik+nenek..
-pakcik-makcik+kezen..
-y di sayang2 !
-KOMANDER UiTM MELAKA !
5 perkara x an di lupakan ?
-first time sakit pinggang..
(hnya tuhan y tahu betapa deritanya..)
-first time dpt penampar abah sebab kick adik y nak men game je...
(mentang2 la black belt...)
-first time kene duk asrama...
(jauh ngan abah+mam+adik-adik)
- first time masuk UiTM..
(abah+mam gumbira..)
-first time jatuh cinta..
(dengan komander..i luv KOMANDER UiTM Melaka ssssoooo mmmmuuucccchhhh )
5 tempat y sgt ingin di lawati buat masa sekarang..?
-MAKKAH !
-Australia !
-puncak everest !
(best giler..)
-Africa !
-rumah MAK MENTUA !
(kahkahkahakah..)
5 orang y ingin di kahwinan wat masa sekarang..??
-tak tahu..
-tak ada..
-tak kenal lg..
-Peminat Bola Sepak..
(senang nak gado pasal bola..)
-mesti ade JAMBANG !
(wajib)
5 cita2 time kecik dulu..?
-Pegawai polis macam inspekter Aliza dlm Gerak Khas tu...
hahahahhaah...
-Peguam y asyik kuaq masuk mahkamah + T.V !!
-Arkitek..
y lukis2 pelan umah banglo je....
-Engineer Civil y buat bangunan pelik2...
-Wartawan tentang kes jenayah..
macam "soal siasat " + Wan Kamaruddin...
5 benda y paling sayang ..?
-JAM TANGAN SWATCH itam...
-kaki + pinggang..
-ipod y abah beli time bufday sweet17teen...
-laptop + brdband...
-kad Bank Islam...
hahhahahahahahah...



tu je la y dpat di kongsikan wat mase skrg ea...
ahuuukkk....
daaaa....


sy bila berkata2 !

nothing to say !

Monday, April 12, 2010

FINAL EXAM MENGHAMPIRI !!!



kedtgn final exam y di raikan..

tapi satu benda pown jambang tak start study lagi...

keadaan jiwa y tak dpt di kawal...

kecelaruan bermaharaja...



teluk nipah,karnival komander,sukarelawan sukma,pembantu mahasiswa...

semua itu alasan...

alasan untuk tidak terus menerus melayan perasaan..

"mensibukkan" diri dgn aktiviti..

harap seglanya seperti ynag di harapkan...


ya tuhan kuatkan la hati hamba mu y

lemah ini...

lindungilah hambamu ini daripada segala

anasir2 y tidak sihat...

berikan lah petunjuk kepada hambamu ini..

jika sesuatu itu baik untuk diriku,dekatkan la ia..

jika sebaliknya,jauhkan ia dari diri ku...

sejauh sejauh-jauhnya...

amin.................

MCM2 NAK CERITA...




da lame rasanyer tak updated tis blog...


selalu on fb je...


ms pown da jarang..


hurm..


byk benda da terjadi...


lepas satu ,satu..


lepas satu, satu..


lepas satu,satu..


lepas itu,ini..


lepas ini,itu..


lepas itu,ini..


lepas ini,itu..


ini lah y di namekan kehidupan...






first nak cerita tentang PERKAD...


pertama kalinya dlm hidup jambang..


masuk pertandingan kawad kaki...


time perkad ni byk mgajar jambang apa y


tak pernah jambang belajr sebelum ni...


hurm..


pertamanya..


jambang blajar mcm ne nak wat kawad senyap..


agak susah...


kerjasama antara ahli kumpulan adalah sangat penting...


kemudiannya jambang blajar ..


yakin pada diri sendiri..


itulah kata2 KOMANDER KANAN SITI NUUR AISHAH


pada jambang...


sape tak cuak..


kene gantikan orang len sehari sebelum hari kejadian...


fffuuuhhhh...


selamat segalanya berjalan ngan lancar...


ALHAMDULILLAH...







secondnya..

game taekwando y jambang masuk...

seminggu lepas perkad...

best sgt2...

ramai kawan baru y jambang dapt...

even just dpt gangsa je..

itu da memadai..

y penting pengalam...

itulah kata2 papa 'azis' n 'ah kiem'

hurm...

dari game ni gak..

telah merapatkan lagi ubungan antara jambang ngan..

shahrain,shahrul,chong wei,ezzi,kecik,kak reen n tak lupa ..

kawan kesat jambang balqis...

sayang korang lebih la...

enjoy sgt kot...

huhuhuhuhuhu...



then nak cerita pa lagi ea....

hurm....

seterusnya mggu2 dlm idup jambang telah di bz kan..

ngan test n test n test....

hhuhuuhuh..

k la..

sekian utk kali ini....

Monday, March 1, 2010

cinta....vs persahabatan.........

ada apa dengan cinta????
adakah rasa sayang itu cinta???

tak dapat nak di taksirkan....
apa y sebenarnya di maksudkan dengan cinta....



kerana cinta...
segalanya musnah....
kerana cinta....
impian itu musnah...
kerana itu cinta la...
ramai insan y kecewa....

cinta !!!!

persahabatan....

sesuatu y sangat berharga...
tiada nilainya...
tidak terperi...
indahnya sebuah..
persahabatan.....
kasih y terjalin....
sayang y terurai....
di titipkan dengan rasa sayang...
dan...
itu adalah
PERSAHABATAN !!!!

Saturday, February 27, 2010

hari ini dalam sejarah !!!


pinjam ayat CIK REZA...
"sy tak pena hell kamu...ingat tarikh ni.First time sy hell kamu..."
so...ary ni dlm sejarah adalah...
jamabng ngan BERANI meng'anjing'
GOTHAM !!!
ampoon ea....
time tu,
nak g mamak kat depan UiTM..
jambang ngan emy...
jln r mcm biasa..
ngan berpakaian shasiah rupa diri....
kad matrik ade...
so confident jela nak kuaq...


tapi bila sampai pos utama...
byk giler kete kene tahan ngan pak guard...
jambang pown tergamam la...
awatnya???
pastu an tetibe je....
GOTHAM..
ckp mcm ni..
"mahal sgt ke nak bg slam...
awak org ISLAM kan....susah sgt ke????"
wat????
tak tahu kenapa dia tetiba ckp mcm tu...
jambang ngan emy memang pending giler time tuh..
so..
kitaorg wat dono jela....
tak faham ape y sedang terjadi...
hahahahhahaha...
balik dari mamak tue...
selangkah je masuk ke UiTM...
kita org jerit
" ASSALAMMUALAIKUM !!!!"
pak guard y len,
pelik je tgk kitaorg jerit mcm tu..
ahahhahahaha.......
en GOTHAM lak...
senyum jela...
layan perangai student uitm ni...
huuhuhuhuhu...
then lepak la tepi tasik....



apa pula y terjadi???
kenakalan jambang bermula....
sape2 y lalu je jambang tnye..
"dak tesl ek????"
pastu an...
de la sorang mamat ni...
time jambang tnye tu dia siap stop btoi2 depan jambang...
hensem..
hehehehehhe....
dak account katanye la....
ehehhahahhahahah.........


da la tu jela...
mata tetiba ngantok semcm ....
zzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tuesday, February 23, 2010

Tinggal kenangan....


pernah ada rasa cinta
antara kita
kini tinggal kenangan
ingin ku lupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintang ku..
jauh kau pergi meninggalkan diriku
di sini aku merindukan dirimu
kini ku coba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu oh kekasih....

selamat terbang sahabat !!!!
selamat pergi untuk berjuang !!!!

rasa sayang seorang sayang terhadap sahabatnya tak mukin akan pudar..
walau jauh mana sahabatnya berada....
wwalaupun kita berada di benua y berbeza...
rasa sayang yang hadir bukan paksaan..
tapi tulus dari hati yang suci...
karnain...

Sunday, February 21, 2010

peperangan dlm bilik...


konflik tntg cinta bersegi-segi....
jambang tak tahu nak komen pe...
tapi layan jela...
cian gak....
hahahhahaahah............
tula duniakan....
sambil update blog y da tergendala sekian lama ni...
makan coklat y baru terbang dari LANGKAWI....
huhuhuuhuh...freee...........
hurm...
bercerita tntg cinta....
pnjang berjela2 nnti ni....
huuhuhuhu....
da la....
SAY NO TO COUPLE !!!!!
tu y pasti....
jambang da serik...
oooopppppsssss....
tak mau bukak cerita da....
heheheheheheh.....out,.